Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Zuurkool

  • zuurkool 500 g
  • zuurkoolspek 1 st
  • champagne 2.5 dl
  • zout en peper
  • Knorr Gourmet Aardappelpuree 200 g
  • water

Patrijs

  • roodpoot patrijs 5 st
  • zout en peper
  • cantharellen 300 g

Opmaak

  • Siso Purper 1 bakje
  • Oost Indische kers blaadjes 1 bakje
  1. Zuurkool

    Kook de zuurkool samen met het spek, champagne en wat zout en peper.
    Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Kook de braadjus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Haal het spek uit de zuurkool en snijd het in plakken.
    Meng de zuurkool door de puree en breng op smaak met spek & ui.
  2. Patrijs

    Snijd de patrijzen uit, kruid ze met zout en peper en bak ze mooi rosé in de Phase (konfijt de pootjes eventueel in wat ganzenvet).
    Onvet de pan, bak hierin de cantharellen en voeg de braadjus toe.
  3. Opmaak

    Verdeel de zuurkoolstamppot samen met het spek en de patrijs over de borden.
    Maak het geheel af met de saus en garneer met de siso en Oost-Indische kers blaadjes.
+