Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Sushi:

  • sushirijst 400 g
  • sushirijstazijn

Bietjes:

  • minibietjes 15 st

Mayonaise:

  • wasabi 10 g

Opmaak:

  • ingemaakte gember plakjes 75 g
  • geroosterde sesamzaadjes 10 g
  • Klaverzuring 1 bakje
  • Oost Indische kers blaadjes 10 st
  • dark aged soja saus
  1. Sushi:

    Was de rijst en kook deze met 6 dl water gedurende 20 minuten.
    Schep de rijst op een plateau, besprenkel rijk met sushi rijstazijn en laat het geheel afkoelen.
    Vorm met de hand 30 stuks sushi.
  2. Bietjes:

    Kook de bietjes in water met wat zout ca. 20 minuten.
    Maak de bietjes schoon en rook ze rustig ca. 10 minuten in een rookoven.
    Snijd ze in dunne plakjes.
  3. Mayonaise:

    Meng de wasabi met de mayonaise.
    Doe de wasabi mayonaise in een spuitzakje.
  4. Opmaak:

    Beleg de sushi met een de plakjes ingemaakte gember.
    Spuit er wat wasabi mayonaise op en verdeel hierop de gesneden bietjes.
    Garneer met de Oost Indische kers en de klaver zuring.
    Roer wat donkere soja saus door de vinaigrette en verdeel deze over de borden.
    Zet de nigiri sushi erop en maak af met geroosterde sesamzaadjes.

+