Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

Ingrediënten

+

Sushi:

  • sushirijst 400 g
  • sushirijstazijn

Bietjes:

  • minibietjes 15 st

Mayonaise:

  • wasabi 10 g
  • Hellmann's Vegan 2,5 kg
    Hellmann's Vegan 2,5 kg
    50 g
    Hellmann's Vegan 2,5 kg is aan je winkelwagen toegevoegd

Opmaak:

  • ingemaakte gember plakjes 75 g
  • geroosterde sesamzaadjes 10 g
  • Klaverzuring 1 bakje
  • Oost Indische kers blaadjes 10 st
  • Hellmann's Sesam Soy Vinaigrette Vloeibaar 1L
    Hellmann's Sesam Soy Vinaigrette Vloeibaar 1L
    0.5 dl
    Hellmann's Sesam Soy Vinaigrette Vloeibaar 1L is aan je winkelwagen toegevoegd
  • dark aged soja saus

Bereiding

  1. Sushi:

    Was de rijst en kook deze met 6 dl water gedurende 20 minuten. Schep de rijst op een plateau, besprenkel rijk met sushi rijstazijn en laat het geheel afkoelen. Vorm met de hand 30 stuks sushi.
  2. Bietjes:

    Kook de bietjes in water met wat zout ca. 20 minuten. Maak de bietjes schoon en rook ze rustig ca. 10 minuten in een rookoven. Snijd ze in dunne plakjes.
  3. Mayonaise:

    Meng de wasabi met de mayonaise. Doe de wasabi mayonaise in een spuitzakje.
  4. Opmaak:

    Beleg de sushi met een de plakjes ingemaakte gember. Spuit er wat wasabi mayonaise op en verdeel hierop de gesneden bietjes. Garneer met de Oost Indische kers en de klaver zuring. Roer wat donkere soja saus door de vinaigrette en verdeel deze over de borden. Zet de nigiri sushi erop en maak af met geroosterde sesamzaadjes.