Menu
Punten

Ingrediënten

+

Kreeftjes

  • verse rivierkreeftjes 2.0 kg
  • kreeftenjus
  • kreeftenjus 3.0 dl
  • chipotle peper puree (gerookte peper) 5.0 g

Saus

Garnituur

  • artisjokken 3.0 st

Opmaak

  • zachte broodjes 10.0 st
  • geklaarde boter 20.0 g
  • bieslook, fijngesneden 10.0 g

Bereiding

  1. Kreeftjes

    • Kook de rivierkreeftjes in kokend water met wat zout.
    • Pel de kreeftjes en houd de staartjes apart voor het garnituur.
    • Zet een gedeelte van de kreeftenpantsers aan in wat olie en voeg de kreeftenjus toe.
    • Kook de jus gedurende tien minuten rustig door, passeer en reduceer tot de 1/3.
    • Breng op smaak met de tabasco.
  2. Saus

    • Verwarm de Hollandaise saus met de boter en de helft van de kreeftenjus.
    • Giet het geheel in een siphon en zet de siphon onder druk met een patroon.
  3. Garnituur

    • Schil de artisjokken en maak ze schoon.
    • Snijd ze in dunne plakjes en frituur ze op 160°C tot ze krokant zijn.
    • Smeer de broodjes in met wat gesmolten boter en bak ze af in de oven.
  4. Opmaak

    • Snijd de broodjes vanaf de bovenkant in en vul ze met de rivierkreeftstaartjes.
    • Maak de broodjes af met de Hollandaise en de rest van de kreeftenjus.
    • Garneer ze tot slot met wat fijngesneden bieslook.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu