Menu
Punten

Ingrediënten

+

Bereiding

  • lamsfilet 5.0 st
  • geklaarde boter
  • morillevocht 1.5 dl
  • madera 0.5 dl
  • verjus
  • Knorr Professional Kippenjus 1L 4.0 dl
  • morilles, geweekte 200.0 g

Garnituur

  • asperges (sous-vide gegaard M.E.P) 10.0 stuks
  • groene asperges 10.0 g
  • chinese broccoli 10.0 g
  • doperwten 150.0 g
  • zout en peper

saus

  • Knorr Garde d'Or Hollandaise Saus 250ml 2.0 dl
  • amsoi 10.0 g

De morielje is een wilde paddenstoel die zich alleen in het aspergeseizoen laat zien (april-mei). De smaak van de verse morielje past dan ook perfect bij asperges. Let op rauwe morieljes rauwe morieljes zijn giftig en pas na verhitten eetbaar.

...

Bereiding

  1. Bereiding

    Lam
    Kruid de lamsfilets met wat zout en peper en bak ze in de boter.
    Blus de pan af met het morillevocht, madera en wat verjus.
    Voeg de kippenjus toe en breng de jus aan de kook, reduceer en passeer het geheel.
    Voeg de morilles toe.
  2. Garnituur

    Maak de groenten schoon en snijd ze in gewenste vorm.
    Blancheer de groenten afzonderlijk van elkaar beetgaar en breng ze op smaak.
  3. saus

    Verwarm de Hollandaise saus en snijd de amsoi fijn.
    Voeg de amsoi toe.
  4. Opmaak

    Snijd de lamsfilets en verdeel ze met de morillessaus over de borden.
    Verdeel de groenten erbij en maak af met de amsoi Hollandaise.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu