Lamsfilet met morilles, asperges en amsoi-hollandaise
De morielje is een wilde paddenstoel die zich alleen in het aspergeseizoen laat zien (april-mei). De smaak van de verse morielje past dan ook perfect bij asperges. Let op rauwe morieljes rauwe morieljes zijn giftig en pas na verhitten eetbaar.

Ingrediënten
Lamsfilet met morilles, asperges en amsoi-hollandaise
Bereiding

Garnituur
saus
Bereiding
-
lamsfilet 5.0 st
-
geklaarde boter
-
morillevocht 1.5 dl
-
madera 0.5 dl
-
verjus
-
morilles, geweekte 200.0 g
Garnituur
-
asperges (sous-vide gegaard M.E.P) 10.0 stuks
-
groene asperges 10.0 g
-
chinese broccoli 10.0 g
-
doperwten 150.0 g
-
zout en peper
saus
-
Knorr Garde d'Or Hollandaise Saus 250ml 2.0 dl
-
amsoi 10.0 g
Bereiding
-
Bereiding
Lam
Kruid de lamsfilets met wat zout en peper en bak ze in de boter.
Blus de pan af met het morillevocht, madera en wat verjus.
Voeg de kippenjus toe en breng de jus aan de kook, reduceer en passeer het geheel.
Voeg de morilles toe. -
Garnituur
Maak de groenten schoon en snijd ze in gewenste vorm.
Blancheer de groenten afzonderlijk van elkaar beetgaar en breng ze op smaak. -
saus
Verwarm de Hollandaise saus en snijd de amsoi fijn.
Voeg de amsoi toe. -
Opmaak
Snijd de lamsfilets en verdeel ze met de morillessaus over de borden.
Verdeel de groenten erbij en maak af met de amsoi Hollandaise.