Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Zoet zuur

  • rijstazijn 300 g
  • suiker 200 g
  • rode ui 1 st
  • flespompoen 1.5 kg
  • zout en peper

Konijn

  • konijnenbouten 1 st
  • Marsala 1 dl
  • zout en peper

Opmaak

  • asanga cress 0.5 st
  1. Zoet zuur

    *Voorbereiding zoet zuur (24 uur)
    Kook de rijstazijn met de suiker.
    Giet de helft ervan in een bakje en koel dit vervolgens snel terug.
    Maak de rode ui schoon en snijd deze in repen.
    Voeg de ui toe aan het zoet zuurmengsel in de pan en breng het geheel opnieuw aan de kook.
    en koel dit vervolgens snel terug.
    Maak de flespompoen schoon en snijd hier plakken van.
    Steek deze uit met een steker en blancheer de pompoenplakjes.
    (bewaar de afsnijdsels voor de pompoenpuree)
    Leg de pompoenplakjes in het terug gekoelde zoet zuur.
    Laat beide vierentwintig uur marineren.

  2. Puree

    Schil de rest van de pompoen, snijd ze in grove stukken en kook ze samen met de afsnijdsels met wat zout.
    Pureer de pompoen, voeg de roomboter toe en breng op smaak.

  3. Konijn

    Maak de konijnenboutjes schoon en kruid ze met zout en peper.
    Braad ze in een braadpan met wat Phase onder een deksel.
    Haal de boutjes uit de pan als ze gaar zijn.
    Verwijder het overtollige vet uit de pan en blus het geheel af met de Marsala.
    Voeg de gevogeltefond toe en reduceer tot gewenste smaak.

  4. Opmaak

    Leg de boutjes op de borden en spuit er wat pompoenpuree bij met behulp van een spuitzak.
    Leg hierop het zoet zuur en garneer met wat asanga cress.
    Maak het geheel af met de Marsalajus.
+