Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

Ingrediënten

+

Puree

  • Pastinaak 1 kg
  • zout en peper
  • roomboter 50 g

hert

  • hertenfilet 1.2 kg
  • geklaarde boter
  • zout en peper

Paddenstoelen

  • wilde paddestoelen 800 g
  • Portobello paddestoelen 10 st
  • olijfolie
  • Knorr Primerba Tuinkruiden 700g
    Knorr Primerba Tuinkruiden 700g
    10 g
    Knorr Primerba Tuinkruiden 700g is aan je winkelwagen toegevoegd

Saus

  • rode port 1 dl
  • Knorr Primerba Sjalot 340g
    Knorr Primerba Sjalot 340g
    20 g
    Knorr Primerba Sjalot 340g is aan je winkelwagen toegevoegd
  • Knorr Primerba Rozemarijn 340g
    Knorr Primerba Rozemarijn 340g
    5 g
    Knorr Primerba Rozemarijn 340g is aan je winkelwagen toegevoegd
  • Knorr Garde d'Or Rode Wijnsaus 1L
    Knorr Garde d'Or Rode Wijnsaus 1L
    350 dl
    Knorr Garde d'Or Rode Wijnsaus 1L is aan je winkelwagen toegevoegd

Bereiding

  1. Puree

    Schil de pastinaken, snijd ze in grove stukken en kook ze met wat zout. Pureer de pastinaken, voeg de roomboter toe en breng op smaak.
  2. hert

    Kruid de hertfilet met zout en peper en braad deze mooi rosé in de Phase.
  3. Paddenstoelen

    Maak de paddenstoelen schoon. Vermeng de tuinkruiden met wat olijfolie en meng deze door de paddestoelen. Kruid met wat peper en zout en rooster ze in de oven op 185ºC gedurende ca. 10-12 minuten.
  4. Saus

    Breng de Port samen met de sjalot en de rozemarijn aan de kook. Reduceer het geheel iets en voeg daarna de rode wijn saus toe. Passeer de saus.
  5. Opmaak

    Snijd de hertfilet in tien mooie tranches. Verdeel de pastinaakpuree op de borden en leg daarop de portobello en de hertenfilet. Schep de rest van de paddenstoelen erbij en maak het geheel af de Port rozemarijn saus. *Voeg eventueel op het laatste moment een beetje witte chocolade aan de pastinaakpuree toe.