Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Sukade

  • Hertensukade 1.2 kg
  • zout en peper
  • Rode Wijn, fles 1 fles

Groenten

  • zwarte winterwortel 400 g
  • oranje winterwortel 400 g
  • gele winterwortel 400 g
  • sinaasappelsap 0.6 dl
  • boter 60 g

Opmaak

  • platte peterselie 10 tak
  • Gezouten citroen 1 st
  • Pata negra kruim 20 g
  1. Sukade

    Kruid de sukadestukken met zout en peper en bak ze rondom bruin in de phase.
    Blus het geheel af met de rode wijn en voeg de runderfond toe.
    Breng aan de kook en dek de pan af met een deksel.
    Laat de sukade gedurende ca. 2,5 uur rustig garen.
    Haal het vlees voorzichtig uit de pan en reduceer de saus naar smaak.
  2. Groenten

    Schil de winterwortels en trek ze per kleur vacuüm met wat sinaasappelsap, boter en zout en peper.
    Kook de winterwortelen naar gelang de dikte ca. 40 minuten op 100 ºC stoom in een combi steamer.
    Als de winterwortelen gaar zijn, snijden in gewenste vorm.

  3. Opmaak

    Pluk de peterselie en snijd de schil van de gezouten citroen fijn.
    Voeg op het laatste moment de gesneden citroen en de peterselieblaadjes toe aan de saus.
    Leg het vlees op de borden en verdeel de gesneden winterwortels eromheen.
    Maak het geheel af met de saus en garneer met wat pata negra kruim.

    Tip: Serveer met puree van pastinaak
+