Menu
Punten

Personen

+

Griet

  • grietfilet 800.0 g
  • zout en peper

Saus

Garnituur

  • bloedsinaasappels 3.0 st

Spinazie

Opmaak

  • Ui, zoet zuur 50.0 g
  • Klaverzuring 1.0 bakje
  • rode biet poeder 2.0 g

Saus is de basis van een gerecht, het vormt de verbindende schakel tussen de componenten op het bord.

...

Bereiding

  1. Griet

    • Snijd de griet in mootjes en kruid ze met zout en peper.
    • Grill de grietmootjes, leg ze op een beboterd plateautje en gaar ze in de oven.
  2. Saus

    • Reduceer het bloedsinaasappelsap tot de 1/3.
    • Voeg de Hollandaisesaus toe en verwarm het geheel.
    • Passeer de saus en giet het geheel in een siphon.
    • Zet de siphon onder druk met twee patronen.
  3. Garnituur

    • Snijd de bloedsinaasappels uit in mooie partjes.
  4. Spinazie

    • Smelt de boter met de knoflook voeg de spinazie toe en zet deze kort aan.
    • Breng op smaak met zout en peper.
  5. Opmaak

    • Verdeel de griet samen met de spinazie over de borden.
    • Maak de griet af met wat partjes bloedsinaasappel, ui zoetzuur en klaver.
    • Spuit de ‘Maltaise’ saus erbij en maak het geheel af met wat poeder van rode biet.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu