Menu
Punten

Ingrediënten

+

Rijst

Saus

  • rode ui, fijngesneden 1.0 st
  • zonnebloemolie 10.0 g
  • limoensap 10.0 g
  • water 1.0 dl
  • kokosmelk 0.5 dl
  • Thaise baslicum 5.0 tak
  • koriander tak 5.0 tak
  • tomatenconcassee 300.0 g

Garnalen

  • grote garnalen 60.0 stuks
  • Chili flakes
  • olie
  • limoen 1.0 st

Bereiding

  1. Rijst

    • Verhit de olijfolie en voeg de gesneden ui toe.
    • Voeg de gewassen basmatirijst toe.
    • Breng een liter water aan de kook en voeg de liquid concentrate, saffraan en de curry toe.
    • Voeg de kokende bouillon aan de rijst toe en roer het geheel goed om.
    • Kook de rijst in de oven op 175°C gedurende 18 minuten onder een deksel gaar.
  2. Saus

    • Stoof de rode ui in de zonnebloemolie en voeg het limoensap toe.
    • Voeg vervolgens het water, geconcentreerde kip, kokosmelk en de kerriesaus toe.
    • Breng het geheel aan de kook en pluk de kruiden.
    • Snijd de kruiden grof en voeg ze op het laatste moment samen met de tomaat toe.
  3. Garnalen

    • Kruid de garnalen met wat chili en bak ze kort in wat olie.
  4. Opmaak

    • Schep de rijst in beboterde vormpjes en los de vormpjes op de borden.
    • Verdeel de garnalen, schep de saus erover en maak af met wat geraspte limoen.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu