Menu
Punten

Ingrediënten

+

Witte wijnsaus

Aardpeer

Boerenkool

 • boerenkool, gesneden 100.0 g
 • zonnebloemolie 2.0 dl

Garnituur

 • baby kale 50.0 g
 • zuurdesembrood kruim, geroosterd 20.0 g

Eens een vergeten groente maar nu weer terug op de kaart. De aardpeer, een kruidig knolletje dat zich goed laat verwerken als puree of in zijn geheel gebakken. Daarbij is dit recept een goed vegan alternatief op jouw kaart!

 

...

Bereiding

 1. Witte wijnsaus

  Breng de witte wijn samen met de azijn, peper en de gesneden sjalot aan de kook. Reduceer het geheel tot ca 1 dl en voeg de Flora toe.Kook de saus in tot een gewenste dikte en breng op smaak met de groenten bouillon.
 2. Aardpeer

  Borstel de aardperen goed schoon.Kook de aardperen gedurende ca. 35 minuten in de groentebouillon.Bak de aardperen in deboter en halveer ze.
 3. Boerenkool

  Blancheer de boerenkool in ruim kokend water.Pureer de uitgelekte boerenkool samen met de zonnebloemolie op 50°C gedurende 4 minuten in de thermoblender.Passeer de olie door een fijne zeef.
 4. Garnituur

  Was de baby kale en bak het zuurdesembrood kruim krokant in wat geklaarde boter.
 5. Opmaak

  Verdeel de gehalveerde aardperen over de borden.Meng de boerenkoololie door de witte wijn saus en maak het gerecht af met saus, baby kale en het krokante zuurdesem kruim.Tip: meng wat boerenkoololie door Hellmann’s Vegan Mayo en serveer deze bij de aardperen.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu