Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Witte wijnsaus

Aardpeer

  • aardpeer 1 kg
  • water 1 l

Boerenkool

  • boerenkool, gesneden 100 g
  • zonnebloemolie 2 dl

Garnituur

  • baby kale 50 g
  • zuurdesembrood kruim, geroosterd 20 g
  1. Witte wijnsaus

    Breng de witte wijn samen met de azijn, peper en de gesneden sjalot aan de kook. Reduceer het geheel tot ca 1 dl en voeg de Flora toe. Kook de saus in tot een gewenste dikte en breng op smaak met de groenten bouillon.
  2. Aardpeer

    Borstel de aardperen goed schoon. Kook de aardperen gedurende ca. 35 minuten in de groentebouillon. Bak de aardperen in de Phase en halveer ze.
  3. Boerenkool

    Blancheer de boerenkool in ruim kokend water. Pureer de uitgelekte boerenkool samen met de zonnebloemolie op 50°C gedurende 4 minuten in de thermoblender. Passeer de olie door een fijne zeef.
  4. Garnituur

    Was de baby kale en bak het zuurdesembrood kruim krokant in wat Phase.
  5. Opmaak

    Verdeel de gehalveerde aardperen over de borden. Meng de boerenkoololie door de witte wijn saus en maak het gerecht af met saus, baby kale en het krokante zuurdesem kruim. Tip: meng wat boerenkoololie door Hellmann’s Vegan Mayo en serveer deze bij de aardperen.