Flammkuchen met pompoen, blauwe Bastiaanse en citrus
Een prachtige variant op de klassieke flammkuchen met ovengeroosterde pompoen en veel verse kruiden.

Ingrediënten
Flammkuchen met pompoen, blauwe Bastiaanse en citrus
Pompoen


Flammkuchen
Opmaak

Pompoen
-
flespompoen 1.0 st
-
honing 60.0 g
-
appelazijn 25.0 g
-
olijfolie 15.0 g
Flammkuchen
-
flammkuchen, gusto palatino, petit oval (26x18 cm) 3.0 st
-
roomkaas 120.0 g
-
Bastiaanse blauwe 120.0 g
Opmaak
-
limoen 1.0 st
-
Ui, zoet zuur 45.0 g
-
kruiden, divers (klaverzuring, bronzenvenkel, Oost-Indische kers, waterkers) 45.0 g
Bereiding
-
Pompoen
Halveer de pompoenen en leg ze met de snijkant op een ovenplaatje met bakpapier.Doe de honing samen met de azijn, olie, gember, peper en wat zout in een pan.Breng het geheel aan de kook en giet alles over de pompoenen.Gaar de pompoen gedurende 50 minuten op ca.180°C in de oven.Laat de pompoen iets afkoelen en lepel ze uit en hak het vruchtvlees fijn. -
Flammkuchen
Smeer de roomkaas gelijkmatig op de flammkuchen.Verdeel de pompoenpuree en de blauwe kaas. Verwarm de combi steamer met een bakplaatje erin voor op 285°C zonder stoom.Bak de flammkuchen op het voorverwarmde bakplaatje in ca. 4 minuten krokant. -
Opmaak
Haal de flammkuchen uit de oven en rasp er wat limoenschil over.Besprenkel met wat vinaigrette en garneer met het zoet zuur en de kruiden.Snijd de flammkuchen in gewenste stukken en serveer direct.