Menu
Punten

Ingrediënten

+

Pompoen

Flammkuchen

  • flammkuchen, gusto palatino, petit oval (26x18 cm) 3.0 st
  • roomkaas 120.0 g
  • Bastiaanse blauwe 120.0 g

Opmaak

  • limoen 1.0 st
  • Ui, zoet zuur 45.0 g
  • kruiden, divers (klaverzuring, bronzenvenkel, Oost-Indische kers, waterkers) 45.0 g

Een prachtige variant op de klassieke flammkuchen met ovengeroosterde pompoen en veel verse kruiden.

...

Bereiding

  1. Pompoen

    • Halveer de pompoenen en leg ze met de snijkant op een ovenplaatje met bakpapier.
    • Doe de honing samen met de azijn, olie, gember, peper en wat zout in een pan.
    • Breng het geheel aan de kook en giet alles over de pompoenen.
    • Gaar de pompoen gedurende 50 minuten op ca.180°C in de oven.
    • Laat de pompoen iets afkoelen en lepel ze uit en hak het vruchtvlees fijn.
  2. Flammkuchen

    • Smeer de roomkaas gelijkmatig op de flammkuchen.
    • Verdeel de pompoenpuree en de blauwe kaas.
    • Verwarm de combi steamer met een bakplaatje erin voor op 285°C zonder stoom.
    • Bak de flammkuchen op het voorverwarmde bakplaatje in ca. 4 minuten krokant.
  3. Opmaak

    • Haal de flammkuchen uit de oven en rasp er wat limoenschil over.
    • Besprenkel met wat vinaigrette en garneer met het zoet zuur en de kruiden.
    • Snijd de flammkuchen in gewenste stukken en serveer direct.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu