Menu
Punten

Ingrediënten

+

Pompoen

Flammkuchen

  • flammkuchen, gusto palatino, petit oval (26x18 cm) 3.0 st
  • roomkaas 120.0 g
  • Bastiaanse blauwe 120.0 g

Opmaak

  • limoen 1.0 st
  • Ui, zoet zuur 45.0 g
  • kruiden, divers (klaverzuring, bronzenvenkel, Oost-Indische kers, waterkers) 45.0 g

Een prachtige variant op de klassieke flammkuchen met ovengeroosterde pompoen en veel verse kruiden.

...

Bereiding

  1. Pompoen

    Halveer de pompoenen en leg ze met de snijkant op een ovenplaatje met bakpapier.Doe de honing samen met de azijn, olie, gember, peper en wat zout in een pan.Breng het geheel aan de kook en giet alles over de pompoenen.Gaar de pompoen gedurende 50 minuten op ca.180°C in de oven.Laat de pompoen iets afkoelen en lepel ze uit en hak het vruchtvlees fijn.
  2. Flammkuchen

    Smeer de roomkaas gelijkmatig op de flammkuchen.Verdeel de pompoenpuree en de blauwe kaas. Verwarm de combi steamer met een bakplaatje erin voor op 285°C zonder stoom.Bak de flammkuchen op het voorverwarmde bakplaatje in ca. 4 minuten krokant.
  3. Opmaak

    Haal de flammkuchen uit de oven en rasp er wat limoenschil over.Besprenkel met wat vinaigrette en garneer met het zoet zuur en de kruiden.Snijd de flammkuchen in gewenste stukken en serveer direct.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu