Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Eend

  • eendenborst 5.0 st
  • zout en peper
  • geklaarde boter 10.0 g

Pastinaak

  • Pastinaak 700.0 g
  • olie
  • zout en peper

Sjalot

  • banaansjalotten 5.0 st
  • roomboter
  • zout en peper

Pepersaus

  • cointreau 50.0 g
  • sinaasappel marmelade 40.0 g
  • water 2.5 dl

Aardappelmousseline

  • volle melk 5.0 dl
  • roomboter 75.0 g
  • zout,peper en nootmuskaat

Opmaak

  • syrha leaves 20.0 stuks
  • waterkers 1.0 bos
  • Roomse kervel 1.0 st
  1. Eend

    Maak de eendenborsten schoon en kruid ze met zout en peper.

    Bak ze mooi rosé in de geklaarde boter, laat ze rusten en snijd ze.

  2. Pastinaak

    Schil de pastinaken, halveer ze, smeer ze in met olie en kruid ze met zout en peper.

    Rooster de pastinaken in de oven ca. 15 minuten op 175°C.

  3. Sjalot

    Verpak de sjalotten in aluminiumfolie en pof ze in de oven ca. 35 minuten op 175°C.

    Pel en halveer de sjalotten, kruid ze met zout en peper en bak ze vervolgens nog even kort op de snijkant in wat boter.

  4. Pepersaus

    Verwarm de Cointreau en laat de alcohol verdampen.

    Voeg de marmelade en het water toe en breng het geheel aan de kook.

    Voeg de sauspoeder al roerend toe en breng opnieuw aan de kook.

    Kook de saus nog even rustig door.

  5. Aardappelmousseline

    Breng de melk met de boter aan de kook.

    Voeg de aardappelpureepoeder toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

  6. Opmaak

    Verdeel de eendenborst samen met de aardappelmousseline en de groenten over de borden.

    Schep de saus over de eendenborst en maak het geheel af met de waterkers, kervel en de syrha leaves.