Menu
Punten

Ingrediënten

+

Asperges

  • aa asperges 60.0 st

Garnituur

  • Nieuwe aardappels 1.0 kg
  • bieslook 10.0 g
  • boter
  • eieren 10.0 st

Saus

Opmaak

  • affilla cress 1.0 bakje
  • beenham, in plakken 800.0 g

Traditiegetrouw is deze opening van het aspergeseizoen op de tweede donderdag van april. De oogst loopt normaal tot 24 juni de feestdag van Sint-Jan, beschermheilige van de aspergetelers.

...

Bereiding

  1. Asperges

    Schil de asperges. Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. Snijd de asperges bij en verwarm ze in het kookvocht.
  2. Garnituur

    Schil of tourneer de aardappels, was ze en kook in water met wat zout.Snijd de bieslook en giet de aardappels af.Voeg de boter en de bieslook toe.Kook de eieren in ca. 6 minuten gaar, pel de eieren en halveer ze.
  3. Saus

    Verwarm de Hollandaise saus en giet deze in een siphon.Zet de siphon onder druk met een patroon en houd deze “au bain marie” warm.
  4. Opmaak

    Schep de asperges op de borden en leg de ham, eieren en de aardappeltjes erbij.Maak het geheel af met de Hollandaise saus en wat crazy pea.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu