Asperges met kruiden, 64˚C eitje, hollandaise, aardappelwafel
Traditiegetrouw is deze opening van het aspergeseizoen op de tweede donderdag van april.
De oogst loopt normaal tot 24 juni de feestdag van Sint-Jan, beschermheilige van de aspergetelers.
Ingrediënten
Asperges met kruiden, 64˚C eitje, hollandaise, aardappelwafel
Bereiding
Aardappelwafel

saus
Opmaak
Bereiding
-
aa asperges 44.44 st
-
zout
Aardappelwafel
-
aardappel, gekookt 500.0 g
-
boter 125.0 g
-
olijfolie 40.0 g
-
bloem 225.0 g
-
eieren 3.0 st
-
gemalen Parmezaanse kaas 65.0 g
-
bakpoeder 8.0 g
saus
-
Knorr Garde d'Or Hollandaise Saus 250ml 3.0 dl
Opmaak
-
64˚C eitjes (MEP recept) 10.0 stuks
-
cress (paztizz tops, borage, blinQ 20.0 g
-
Iberico ham, krokant gebakken 20.0 g
Bereiding
-
Bereiding
AspergesSchil de asperges.Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen.Snijd de asperges bij en verwarm ze in het kookvocht. -
Aardappelwafel
Pureer deaardappels en vermeng deze met de boter, olie, bloem, eieren, kaas, zout , knoflook en het bakpoeder tot een beslag.Bak het beslag in een wafelijzer. -
saus
Verwarm de Hollandaise saus en giet deze in een siphon.Zet de siphon onder druk met een patroon en houd deze “au bain marie” warm.
-
Opmaak
Verdeel de asperges over de borden.Leg de wafels en de 64˚C eitjes erbij.Maak het geheel af met de cress, krokante ham en de Hollandaise saus.