Menu
Punten

Ingrediënten

+

Bereiding

  • aa asperges 44.44 st
  • zout

Aardappelwafel

  • aardappel, gekookt 500.0 g
  • boter 125.0 g
  • olijfolie 40.0 g
  • bloem 225.0 g
  • eieren 3.0 st
  • gemalen Parmezaanse kaas 65.0 g
  • bakpoeder 8.0 g

saus

  • Knorr Garde d'Or Hollandaise Saus 250ml 3.0 dl

Opmaak

  • 64˚C eitjes (MEP recept) 10.0 stuks
  • cress (paztizz tops, borage, blinQ 20.0 g
  • Iberico ham, krokant gebakken 20.0 g

Traditiegetrouw is deze opening van het aspergeseizoen op de tweede donderdag van april.
De oogst loopt normaal tot 24 juni de feestdag van Sint-Jan, beschermheilige van de aspergetelers.

...

Bereiding

  1. Bereiding

    AspergesSchil de asperges.Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen.Snijd de asperges bij en verwarm ze in het kookvocht.
  2. Aardappelwafel

    Pureer deaardappels en vermeng deze met de boter, olie, bloem, eieren, kaas, zout , knoflook en het bakpoeder tot een beslag.Bak het beslag in een wafelijzer.
  3. saus

    Verwarm de Hollandaise saus en giet deze in een siphon.Zet de siphon onder druk met een patroon en houd deze “au bain marie” warm.

  4. Opmaak

    Verdeel de asperges over de borden.Leg de wafels en de 64˚C eitjes erbij.Maak het geheel af met de cress, krokante ham en de Hollandaise saus.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu