Menu
Punten

Ingrediënten

+

Asperges

  • aa asperges 20.0 st

Kreeft

  • kreeften 5.0 st

Saus

Garnituur

  • doperwten 200.0 g
  • tuinbonen 200.0 g
  • lamsoren 300.0 g
  • geklaarde boter

Opmaak

  • groene kruiden 30.0 g

De Hollandaise saus in dit recept is verrijkt met kreeftenjus. Deze afleiding maakt het huwelijk tussen de kreeft en de asperges op dit bord meer dan compleet.

...

Bereiding

  1. Asperges

    Schil de asperges.
    Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen.
    Snijd de asperges en verwarm ze in het kookvocht.
  2. Kreeft

    Kook de kreeften naar eigen inzicht en maak ze schoon. En bewaar eventueel de kreeftenschalen voor de opmaak van het gerecht.
  3. Saus

    Reduceer de kreeftenjus tot de helft in en verwarm de Hollandaise saus. Meng de jus door de Hollandaisesaus giet deze in een siphon. Zet de siphon onder druk met een patroon en houd deze “au bain marie” warm.
  4. Garnituur

    Blancheer de doperwten en de tuinbonen. Dop de tuinbonen en verwarm ze samen met de doperwten en breng ze op smaak. Stoof de lamsoren kort in watboter en breng ze op smaak.
  5. Opmaak

    Verdeel de lamsoren samen met de asperges en de kreeft over de borden. Schep de doperwten en de tuinboontjes erbij en de saus erover. Maak het geheel af met de geplukte tuinkruiden.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu