Menu
Punten

Ons streven naar duurzame verpakkingen    

Als bedrijf in convenienceproducten hebben we een duidelijke verantwoordelijkheid om ons steentje bij te dragen. Wij maken deel uit van een groeiend aantal merken, detailhandelaren en verpakkingsbedrijven die toezeggingen doen met betrekking tot duurzame verpakkingen.

 Maar er moet meer worden gedaan om herbruikbaar, recyclebaar en composteerbaar plastic de norm te maken. En we hebben ook jouw hulp nodig!

Naast het logo "please recycle" bevat elk product van Unilever Food Solutions ook een verpakking met duidelijke instructies die laten zien hoe elk onderdeel van de verpakking na gebruik moet worden behandeld.

Er zijn verschillende acties die je kunt uitvoeren voor elk onderdeel van de verpakking: hergebruiken, recyclen of weggooien. Elke handeling wordt duidelijk aangegeven met een pictogram, zoals hieronder beschreven.

Kijk op het label op jouw verpakking om te zien welke handeling je moet uitvoeren

Hergebruiken

Hergebruiken

Je kunt de lege container gebruiken door deze opnieuw te vullen of te gebruiken voor iets anders.

Recyclen

Recyclen

Deponeer het gebruikte verpakkingsonderdeel in de juiste recyclebak - hieronder vind je meer informatie over de recyclingfaciliteiten in Nederland.

Weggooien

Weggooien

Deponeer het gebruikte verpakkingsonderdeel in de prullenbak.

 

Onze samenwerking met gebruikers om recycling te bevorderen

Plastic afval is, zoals iedereen weet, op dit moment een van de grootste milieuproblemen ter wereld. Tot nu toe is er meer dan 8,3 miljard ton plastic gefabriceerd en het grootste deel hiervan wordt weggegooid (bron: Science Daily).

Als dit zo blijft doorgaan, zal in 2050 12 miljard ton op de stortplaats of in de natuur zijn gestort. Dit is niet duurzaam en er is actie nodig.

Het verzamelen en sorteren van recyclebare materialen speelt een belangrijke rol bij het hergebruik van deze materialen.

Ons doel is om recycling onder gebruikers te bevorderen en tegelijkertijd het bewustzijn op overheids- en NGO-niveau te vergroten. We hebben een aantal projecten die mensen stimuleren om meer te recyclen en van recycling een levenslange gewoonte te maken.

Meer informatie over de toezeggingen van het Unilever Sustainable Living Plan vind je onder Over ons.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu