Menu
Punten

Hoe begin je met vegetarisch?

De eerste stap: zet minimaal twee vega(n) gerechten op je menukaart. Dat maakt je zaak meteen aantrekkelijker voor groepen en families. In een groep van tien zit altijd wel één vegetariër, dus bij het kiezen van een restaurant is de aanwezigheid van een vega-optie doorslaggevend.

Daarnaast is het slim om ook een plantaardige variant aan te bieden van hardlopers op je kaart. Maak bijvoorbeeld je signature burger ook met de NoBeef Burger van De Vegetarische Slager. Of ga naast je klassieke carpaccio voor een variant van gerookte bieten.

Ga je echt voor een transformatie? Gooi je kaart dan volledig om zet groenten in de spotlight. Vervang al het vlees of draai de rollen om met het 80/20-concept, waarbij je tachtig procent groenten en twintig procent vlees serveert. Met deze gedurfde stap maak je jouw zaak zeker klaar voor het eetgedrag van morgen.

Tips & tricks voor meer vega(n)

Of het nu beter is voor de planeet, de dieren, of onze gezondheid, gasten zien graag vega(n) favorieten terug op de menukaart. Met deze tips pak je dat zelf het makkelijkst aan:
1. Maak het duidelijk

1. Maak het duidelijk

Zorg ervoor dat gasten je vega(n) opties makkelijk kunnen vinden. Een klein icoontje op de kaart doet wonderen. Laat je team ook weten welke vega(n) opties je hebt, zodat ze dat kunnen vertellen aan de telefoon bij reserveringen en aan tafel.

2. Gebruik vullende ingrediënten als basis

2. Gebruik vullende ingrediënten als basis

Quinoa, linzen, zoete aardappel of pompoen zijn relatief goedkope ingrediënten en ze geven ook nog eens een verzadigd gevoel. Als je ze smaakvol aanmaakt en decoreert met luxe toppings, kan je er een mooie marge op maken!

3. Biedt vleesvervangers als alternatief

3. Biedt vleesvervangers als alternatief

Een entrecote laat zich niet zo gauw vervangen; maar de smaak van een goede kipsaté komt voornamelijk van de marinade en satésaus. Met de Kipstuckjes van De Vegetarische Slager bied je dan een even smaakvol alternatief. 

Ook een Raw NoMeat Burger van de grill is niet van echt te onderscheiden. Of bij vlees in een curry gerecht draait het voornamelijk om de structuur en niet zozeer de smaak; die komt van de kruiden en specerijen. 

4. Mise en place is je beste vriend

4. Mise en place is je beste vriend

Een goede voorbereiding is altijd het halve werk, maar al helemaal bij vega ‘werkpaarden’ als bonen, quinoa of linzen. Zorg dat de voorbereiding (weken, marineren, garen) al gedaan is, zodat je tijdens een druk servies in een handomdraai klaar bent. Waar echt vlees kan ‘doorslaan’, hebben vleesvervangers daar geen last van. Je mise en place was nog nooit zo makkelijk!

5. Keep it simple

5. Keep it simple

Een goed vegetarisch gerecht hoeft niet uit tientallen componenten te bestaan. Topchef Eyal Shani uit Tel Aviv is wereldberoemd door zijn signature dish van bloemkool; 10 minuten gekookt, overgoten met olijfolie, peper en zout en vervolgens 25 minuten geroosterd in de oven.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu