Menu
Punten

Chefs, ontdek de vijfde smaak: umami!

Als chef probeer je je soepen altijd te voorzien van iets zoets, zouts, zuurs en bitters. Maar wist je dat er ook een vijfde smaak is? Umami! Benieuwd hoe dat smaakt? En hoe je je soep umami maakt? Soup Rebel Naresh vertelt het je.

 

 

Deze ingrediënten maken je soep umami:

Umami is volgens Aziaten ‘de smaak van de heerlijkheid.’ Het is de vijfde basissmaak, vrij vertaald als ‘hartig’. Deze smaak komt naar voren in veel gefermenteerde producten en in sojasaus en vissaus. Naresh: ‘umami is een mooie, diepe smaak. Zo maak je van je paddenstoelensoep een echte umamibom.’

  • Notenpasta’s
  • Zeewieren
  • Paddenstoelen
  • Gefermenteerde producten 

Meteen aan de slag met een umami soepie?

Laat je gasten proeven van de vijfde smaak - heb je meteen een leuk verhaal om aan tafel te serveren - met deze bospaddenstoelensoep. Extra tip van Naresh: ‘gooi een kopje espresso in je bospaddenstoelensoep, haalt de smaak helemaal naar boven.’

 

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu