Menu
Punten

Je gasten worden steeds kritischer op hun eten. Ze kiezen bewust voor vegetarische en veganistische gerechten en vinden het belangrijk dat er duurzame ingrediënten gebruikt worden. Maar salades moeten ook voedzaam zijn en er aantrekkelijk uitzien. Hoe speel je als chef-kok op deze trend in? We geven je 4 tips.
1. Kies voor voedzame ingrediënten

1. Kies voor voedzame ingrediënten

Gasten die een salade als hoofdgerecht bestellen, willen niet na een uur alweer trek hebben. Kies dus voor voedzame ingrediënten.

  • Ga bijvoorbeeld voor spinazie in plaats van sla als bladgroente, voeg langzame koolhydraten toe en vergeet ook de eiwitten en gezonde vetten niet. 
  • Trendy ingrediënten als kikkererwten, linzen en (soja)bonen bevatten veel eiwitten.
  • Voor langzame koolhydraten zit je goed zit met quinoa, couscous of bulgur.
  • En gezonde vetten? Die haal je uit de populaire avocado, noten en pitten/zaden.
2. Zorg voor een mooie presentatie

2. Zorg voor een mooie presentatie

Of een gast nu een salade komt afhalen of bestelt in je restaurant, een mooie presentatie voegt zeker iets toe aan de totaalbeleving. 

Natuurlijk kun je een salade op een bord presenteren, maar het is niet voor niks dat salad bowls zo populair zijn.Een mooie aardewerken kom of een fijne disposable bowl maakt de salade aantrekkelijker voor je gasten.

Aantrekkelijk gepresenteerde salades worden vaker gekozen en doen het heel goed op social media.

3. Ga voor een kleurenexplosie

3. Ga voor een kleurenexplosie

Verschillende kleuren groenten maken je salades niet alleen aantrekkelijk, maar ook gevarieerd.

 Geef kleur aan je salades door middel van het toevoegen van verschillende soorten groenten. Denk aan zoete aardappel met pastinaak of asperges met peultjes. Of wat dacht je van eetbare bloemen voor een kleurrijke topping? De mogelijkheden zijn oneindig.

Tip: je gasten vinden het steeds belangrijker om te weten wat er in hun eten zit. Vermeld de voordelen van de ingrediënten op de menukaart, zodat je gasten direct geïnformeerd zijn.  

4. Kies voor verrassende elementen en vinaigrettes

4. Kies voor verrassende elementen en vinaigrettes

Een vinaigrette kan je salade maken of breken. Niet alleen omdat een salade zonder vinaigrette lang zo lekker niet is, maar ook omdat de vinaigrette het enige ingrediënt is dat je door het hele gerecht heen proeft.

 Een klassieke Franse vinaigrette doet het altijd goed, maar durf met je vinaigrettes te experimenteren. 

Met Hellmann’s Vinaigrettes maak je verschillende heerlijke salades. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Ananas Kokos Vinaigrette of de Citrus Gember Vinaigrette? Onderscheid jezelf en kies voor verrassende combinaties.

Meer inspiratie nodig voor het maken van voedzame maaltijdsalades of de producten die je daarvoor kunt gebruiken? Hier lees je alle artikelen!

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu