Menu
Punten

Nu plantaardig eten aan populariteit wint, worden er ook steeds hogere eisen gesteld aan salades. Salades moeten een voedzame en volwaardige maaltijd zijn, met perfect op elkaar afgestemde ingrediënten. Met dit stappenplan maak je een goed uitgebalanceerde salade die niet alleen voedzaam is, maar ook nog eens smaakvol en verrassend.
Stap 1: Begin met een goede basis

Stap 1: Begin met een goede basis

Een goede salade begint natuurlijk met een lekkere, verse, bladgroente basis. Hierbij kun je voor één soort gaan, maar je kunt ook verschillende soorten mixen. Wil je jouw gasten een écht verrassende salade aanbieden? Kies dan niet voor klassieke soorten sla, maar ga voor de minder bekende soorten. Denk aan witlof, romaine, palmkool of babyspinazie. Of kies voor boerenkool, bekend om zijn vele gezondheidsvoordelen.

Wil je jouw gasten een écht verrassende salade aanbieden? Kies dan niet voor klassieke soorten sla, maar ga voor de minder bekende soorten. Denk aan witlof, romaine, palmkool of babyspinazie. Of kies voor boerenkool, bekend om zijn vele gezondheidsvoordelen.

Stap 2: Zorg dat de salade goed vult

Stap 2: Zorg dat de salade goed vult

Steeds meer mensen bestellen een salade als hoofdgerecht. Een salade moet dus niet alleen lekker zijn, maar ook voedzaam. Combineer daarom granen, zaden en peulvruchten. Hier zitten veel vezels in die zorgen voor een lang verzadigd gevoel. 

Vergeet ook de zoete aardappel niet. Deze groente zit vol vitaminen, mineralen en antioxidanten. Slim om te vermelden op je menukaart, nu steeds meer gasten kritisch naar de voedingswaarde kijken. Natuurlijk is het belangrijk om je gerecht af te stemmen op de slasoort: welk type combineert perfect met welke graansoort?

Stap 3: Voeg kleur en smaak toe

Stap 3: Voeg kleur en smaak toe

Een explosie van kleuren door middel van bijvoorbeeld groenten op het bord, maakt elke salade instagrammable. Trendy groenten die het goed doen in een salade: artisjok, pastinaak en heerlijke zoete oranje bietjes. Vraag je af welke groente goed combineert met welke sla en topping. 

Denk ook na over de bereidingswijze die hier goed bij past. Als je de groenten vooraf al grilt, inlegt of bakt in kruiden geef je ze meer karakter en smaak en zijn ze langer houdbaar. Zo verras je je gasten met een smaakexplosie en hoef je zelf minder weg te gooien.

Stap 4: Bied vlees, vis of vega(n) opties aan

Stap 4: Bied vlees, vis of vega(n) opties aan

Geef je gasten voor een extra bite de keuze uit vlees, vis of vega(n) ingrediënten voor hun salade. Denk bijvoorbeeld aan krokant gebakken bacon of garnalen. Maar vergeet ook de groeiende groep flexitariërs, vegetariërs en veganisten niet. 

Zorg dus dat je ook altijd voldoende vega(n) opties als falafel, tempeh of vegetarisch vlees kunt aanbieden. Of verras je gasten met ‘spek’ van oesterzwammen! Let er hierbij op dat je gerecht een uitgebalanceerd geheel is. Qua smaakbalans, maar ook wat betreft voedingswaarde.

 Stap 5: Vergeet de toppings niet

Stap 5: Vergeet de toppings niet

Een salade zonder toppings is natuurlijk niet af. Dit is het moment waarop jij iets extra’s toevoegt aan de salade voor je gasten. Zoet, zuur of hartig? Of juist een extra lekkere crunch met walnoten, pijnboompitten of geroosterde kikkererwten? Serveer de topping die de salade compleet maakt. 

Stap 6: Maak de salade af met een vinaigrette

Stap 6: Maak de salade af met een vinaigrette

Tot slot is er nog één essentieel ingrediënt dat je salade maakt of breekt: een vinaigrette. Een vinaigrette brengt een salade op gang en maakt het tot een geheel. Met vier verrassende smaken biedt Hellmann’s voor elke salade een bijpassende vinaigrette. Combineer je salade bijvoorbeeld met de Appel Avocado Vinaigrette of de Citrus Gember Vinaigrette.

De nieuwe dressings van Hellmann’s combineren uitstekend met granen als couscous, bulgur, quinoa en rode rijst. Ontdek welke verrassende combinaties je kunt maken.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu