Menu
Punten

Skip vlees met deze slimme wisseltrucs

Het geheim achter een goede vleesvervanger? Let erop dat de smaak en textuur van je gerecht die van vlees zo goed mogelijk evenaren. Met deze wisseltrucs is dat hartstikke simpel:

  • Quinoa en gemalen bonen komen goed in de buurt van gehakt; zeker als je ze gebruikt in een taco of tortilla.
  • Al dente gekookte bloemkool kan dienen als een vervanger van pulled chicken als je hem aan flarden snijdt en met de juiste kruiden op smaak brengt.
  • Vlees = umami. Die diepe, rijke smaak van vlees bereik je ook met umamibommetjes als oude kaas, paddenstoelen, sojasaus, tomaten of rode wijn.
  • Ga voor gerechten uit de wereldkeuken, die lenen zich makkelijker voor een vegaswitch. Door de rijke mix van kruiden in een bijvoorbeeld een curry wordt vlees niet snel gemist.

Smaakt net echt

De perfecte vleesbeleving nabootsen is enorm ingewikkeld, maar de Vegetarische Slager is erin geslaagd om vleesvervangers te maken die in smaak en textuur niet van echt te onderscheiden zijn. Met de Raw NoMeat Burger gaat De Vegetarische Slager nog een stap verder; deze premium burger patty smaakt niet alleen als een medium gebakken hamburger, maar heeft ook dezelfde juicyness, look en bite

Waarom zou je vlees gedag zeggen?

Plantaardige voeding heeft voordelen voor mens, dier en planeet. Zo zitten er minder verzadigde vetten in en juist meer vezels en vitaminen. Daarnaast zijn er voor een kilo vleesch van de Vegetarische Slager aanzienlijk minder grondstoffen en water nodig dan een kilo dierlijk vlees. Als laatste punt hoeft er voor vegetarisch vleesch natuurlijk geen dier dood gemaakt te worden, en kunnen alle gasten zonder schuldgevoel genieten van een gelijkwaardige smaaksensatie.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu