Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

Bij Unilever staat duurzaamheid hoog in het vaandel. We proberen er daarom zoveel mogelijk aan te doen. Dit doen we onder andere op de volgende manieren:

Zoutgehalte verlagen

We hebben het zoutgehalte in onze producten aanzienlijk verlaagd. Dit doen we stap voor stap, omdat we niet willen inleveren op smaak. Het doel is om ervoor te zorgen dat tegen 2020 75% van ons wereldwijde Food-assortiment voldoet aan zoutgehaltes die een zoutinname van maximaal 5 gram per dag mogelijk maken, zoals aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie.

Het goede voorbeeld

Sinds 2010 hebben we onze richtlijnen voor duurzame landbouw vastgelegd in de Sustainable Agriculture Code (SAC). De code staat garant voor een manier van werken die beter is voor het milieu, de goede arbeidsomstandigheden en verhoogde opbrengsten per hectare. Al onze leveranciers werken met deze code.

Duurzame bronnen

Op dit moment worden de top 13 groenten en kruiden (goed voor 80% van het volume), zoals bijvoorbeeld tomaten en uien, al duurzaam geteeld.

Biologisch

Unox heeft een EKO keurmerk op drie vloeibare soepen, dat wil zeggen dat deze soepen 100% biologisch zijn. Ditzelfde geldt voor de Pukka thee, deze is ook 100% biologisch.

100% traceerbaar én gecertificeerd

Sinds 2014 is alle palmolie die Unilever inkoopt voor haar Europese voedingsmiddelenactiviteiten 100% traceerbaar en gecertificeerd duurzaam.

Klimaatneutrale soepfabriek

De Unox soepfabriek voldoet 100% aan de eisen van ons zero waste to landfill programma. Dat wil zeggen dat we afvalstoffen hergebruiken door middel van recycling, we energie terugwinnen bij de verbranding en er geen uitstoot is van uitlaatgassen bij productie van de soepen. Mede door dit programma is de Unox soepfabriek een klimaatneutrale soepfabriek.

Re-use & Recycle

We zijn continu bezig onze verpakkingen duurzamer te maken. Zo zijn bijvoorbeeld de verpakkingen van Knorr soepen herbruikbaar. Dit betekent dat de verpakkingen stapelbaar, afsluitbaar, beschrijfbaar en vaatwasserbestendig zijn. Daarnaast is sinds 2015 75% van het papier en karton dat wordt gebruikt in Knorr verpakkingen afkomstig uit duurzame bronnen of maken we gebruik van gerecycled materiaal.

Alle ingrediënten om duurzaam te ondernemen

Alle ingrediënten om duurzaam te ondernemen

Verantwoord van veld tot vork

Download de brochure