Menu
Punten

04:20

1. Inleiding

Groenten zijn belangrijk in de menu's van de toekomst. Maar hoe maak je ze smakelijk en verrassend klaar? Chef Christian Weij laat je een scala aan mogelijkheden zien. Van het combineren met andere ingrediënten zoals kaas tot moderne culinaire technieken zoals fermenteren. En vergeet niet te experimenteren met verschillende producten om gasten te verrassen met nieuwe smaken en gerechten.

03:38

2. What is Umami

Ontdek de wereld van umami, een uniek hartig smaakprofiel dat je terugvindt in vlees, bouillon en kaas. Maar wist je dat groenten ook umami kunnen zijn? Zeewier, zongedroogde tomaten en shiitake-paddenstoelen zijn allemaal voorbeelden van umami-rijke ingrediënten die jouw toekomstige menu's naar een hoger niveau kunnen tillen.

02:48

3. Bloemkoolsteak

Ben jij klaar om bloemkool te bereiden zoals nooit tevoren? In deze video leert Chef Christian Weij je hoe je van bloemkoolstengels een heerlijke en duurzame steak maakt. Met wat misosaus, vissaus en sojasaus creëer je een onweerstaanbare umami groentesteak.

03:20

4. Veganistische jus

Als je je afvraagt ​​hoe je veganistische jus maakt, ben je hier aan het juiste adres! Chef Christian Weij laat je een innovatief en duurzaam recept zien waarin plantaardig afval en veganistische boter worden gebruikt om een ​​mooie veganistische jus te maken. Gebruik het om je veganistische en vegetarische gerechten te verrijken en te garneren.

04:19

5. Gerstrisotto

Gerst is niet alleen een van de Future 50 Foods, maar ook een geweldig alternatief voor reguliere granen. Leer om hiermee een snelle en gemakkelijke gerstrisotto te maken. Met een rijk en smaakvol profiel, inclusief umami en kruidige tonen, is het een perfect vegetarisch hoofdgerecht voor elk menu.

06:16

6. Tartaar van gerookte wortelgroenten

Wat als we je vertellen dat er geen vlees in deze tartaar zit? Rode biet en knolselderij zijn namelijk de sterren van dit recept. In deze video leer je de innovatieve pekeltechniek om je groenten een vleesachtige textuur te geven. Serveer dit gerecht als voorgerecht of hoofdgerecht in je duurzame menu.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu