Zoete aardappel soep met geroosterde pompoen en pecorino (op basis van Pompoen Crème Soep)
Een goede soep kan op verschillende manieren gemaakt worden.
Wij serveren drie recepten van deze soep elk met een andere basis.

Ingrediënten
Zoete aardappel soep met geroosterde pompoen en pecorino (op basis van Pompoen Crème Soep)
Soep

Pompoen

Opmaak
Soep
-
water 2.0 l
-
Zoete aardappels 250.0 g
-
rode paprika 150.0 g
-
Zwolsche stoof kruiden 2.0 g
-
Chili flakes 2.0 g
-
quinoa, gekookt 70.0 g
-
maiskorrels 100.0 g
Pompoen
-
Hokkaido pompoen, kleine 1.0 st
-
olijfolie 30.0 g
-
Chili flakes 1.0 g
-
zout en peper
Opmaak
-
pecorinokaas 100.0 g
-
Ghoa cress 1.0 bakje
-
Chili flakes 1.0 g
Bereiding
-
Soep
Breng twee liter water aan de kook en voeg de zoete aardappel en de paprika toe.
Breng opnieuw aan de kook en voeg de kruiden en de chili toe.
Kook het geheel gedurende 15 minuten rustig door.
Pureer de soep met een staafmixer of in een blender.
Giet de basis terug in de pan en voeg al roerend het afgewogen soeppoeder toe.
Kook de soep gedurende 5 minuten rustig door.
Voeg de quinoa en de mais toe.
-
Pompoen
Halveer de pompoen en verwijder de pitten.
Snijd ze met de schil in grove stukken.
Meng ze met wat olijfolie en kruid ze met knoflook, chili flakes, zout en peper.
Rooster de gesneden pompoen gedurende ca. 20 min op 185°C in de oven.
-
Opmaak
Verdeel de geroosterde pompoen in de kommen en schep de soep erop.
Maak de soep af met geraspte pecorino, ghoa cress en chili flakes.