Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Soep

  • water 2.0 l
  • Zoete aardappels 250.0 g
  • rode paprika 150.0 g
  • Zwolsche stoof kruiden 2.0 g
  • Chili flakes 2.0 g
  • quinoa, gekookt 70.0 g
  • maiskorrels 100.0 g

Pompoen

  • Hokkaido pompoen, kleine 1.0 st
  • olijfolie 30.0 g
  • Chili flakes 1.0 g
  • zout en peper

Opmaak

  • pecorinokaas 100.0 g
  • Ghoa cress 1.0 bakje
  • Chili flakes 1.0 g
  1. Soep

    Breng twee liter water aan de kook en voeg de zoete aardappel en de paprika toe.

    Breng opnieuw aan de kook en voeg de kruiden en de chili toe.

    Kook het geheel gedurende 15 minuten rustig door.

    Pureer de soep met een staafmixer of in een blender.

    Giet de basis terug in de pan en voeg al roerend het afgewogen soeppoeder toe.

    Kook de soep gedurende 5 minuten rustig door.

    Voeg de quinoa en de mais toe.

  2. Pompoen

    Halveer de pompoen en verwijder de pitten.

    Snijd ze met de schil in grove stukken.

    Meng ze met wat olijfolie en kruid ze met knoflook, chili flakes, zout en peper.

    Rooster de gesneden pompoen gedurende ca. 20 min op 185°C in de oven.

  3. Opmaak

    Verdeel de geroosterde pompoen in de kommen en schep de soep erop.

    Maak de soep af met geraspte pecorino, ghoa cress en chili flakes.