Zeeduivel met linzen, gebakken asperges en pittige hollandaise
Een klassieke combinatie van zeeduivel en spek in nieuw jasje

Ingrediënten
zeeduivel
-
zeeduivelfilet 800.0 g
-
zout en peper
-
vadouvan 10.0 g
-
geklaarde boter
saus
-
Knorr Garde d'Or Hollandaise Saus 250ml 2.0 dl
-
Thaise currypasta 8.0 g
Garnituur
-
Beluga linzen 150.0 g
-
gele winterwortel 40.0 g
-
oranje winterwortel 40.0 g
-
Vadouvan vinaigrette (MEP recept) 0.5 dl
Asperges
-
groene asperges 30.0 st
-
serranoham, plakken 30.0 st
Opmaak
-
Oost Indische kers, waterkers 20.0 g
Bereiding
-
zeeduivel
Kruid de zeeduivelfilet met zout, peper en de vadouvan.Bak de zeeduivelfilet op matig vuur tot de juiste gaarheid is bereikt.Snijd de zeeduivel in mooie mootjes.
-
saus
Verwarm de Hollandaise saus en voeg de curry pasta toe.Passeer de saus en giet het geheel in een siphon.Zet de siphon onder druk met een patroon en houd deze “au bain marie” warm. -
Garnituur
Kook de linzen in water gaar.Snijd de wortels in fijne brunoise en voeg dit aan de linzen toe.Giet de linzen af en voeg wat van de vinaigrette toe. -
Asperges
Blancheer de asperges kort in water met wat zout.Rol de asperges in de ham en bak ze kort in wat geklaarde boter. -
Opmaak
Verdeel de linzen samen zeeduivelmootjes en de gebakken asperges over de borden.Garneer met Oost Indische kers en de waterkers en maak af met de pittige Hollandaise.