Zeebaars met pastinaak en beurre blanc
"Beurre Blanc" is een geëmulgeerde saus die bestaat uit witte wijn, sjalotjes en boter. Om een stabielere emulsie te krijgen voegen we room toe. Voor meer smaak visbouillon.

Ingrediënten
Zeebaars met pastinaak en beurre blanc
Zeebaars
Pastinaak
Beurre blanc

Garnalen
Zeebaars
-
zeebaarsfilet 800.0 g
-
zout en peper
-
geklaarde boter
Pastinaak
-
Pastinaak 1.0 kg
Beurre blanc
-
witte wijn 2.0 dl
-
sjalotjes, fijngesneden 80.0 g
-
koude boter 60.0 g
-
room 1.5 dl
Garnalen
-
olijfolie
-
bieslook, fijngesneden 2.0 g
-
Hollandse garnalen 100.0 g
Bereiding
-
Zeebaars
Kruid de zeebaarsfilet met zout en peper en bak deze in de boter. -
Pastinaak
Schil de pastinaken en rooster een gedeelte ervan in de oven. Snijd een gedeelte in dunne plakken en frituur deze krokant.En maak van de rest een gladde puree. -
Beurre blanc
Breng de witte wijn samen met de fijngesneden sjalotjes aan de kook.Voor de room toe en reduceer het geheel tot 2 dl.Voeg de blokjes koude boter toe en breng op smaak met de visbouillon. -
Garnalen
Meng de garnalen met de bieslook en wat olijfolie.
-
Opmaak
Leg de zeebaars op het bord en spuit de pastinaakpuree erbij.Verdeel de oven geroosterde en de krokante pastinaak erbijMaak af met de garnalen en de beurre blanc.