Menu
Punten

Ingrediënten

+

Zeebaars

  • zeebaarsfilet 800.0 g
  • zout en peper
  • geklaarde boter

Pastinaak

  • Pastinaak 1.0 kg

Beurre blanc

Garnalen

  • olijfolie
  • bieslook, fijngesneden 2.0 g
  • Hollandse garnalen 100.0 g

"Beurre Blanc" is een geëmulgeerde saus die bestaat uit witte wijn, sjalotjes en boter. Om een stabielere emulsie te krijgen voegen we room toe. Voor meer smaak visbouillon.

...

Bereiding

  1. Zeebaars

    Kruid de zeebaarsfilet met zout en peper en bak deze in de boter.
  2. Pastinaak

    Schil de pastinaken en rooster een gedeelte ervan in de oven. Snijd een gedeelte in dunne plakken en frituur deze krokant.En maak van de rest een gladde puree.
  3. Beurre blanc

    Breng de witte wijn samen met de fijngesneden sjalotjes aan de kook.Voor de room toe en reduceer het geheel tot 2 dl.Voeg de blokjes koude boter toe en breng op smaak met de visbouillon.
  4. Garnalen

    Meng de garnalen met de bieslook en wat olijfolie.

  5. Opmaak

    Leg de zeebaars op het bord en spuit de pastinaakpuree erbij.Verdeel de oven geroosterde en de krokante pastinaak erbijMaak af met de garnalen en de beurre blanc.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu