Menu
Punten

Ingrediënten

+

Saus:

Vis:

  • witvis, bijvoorbeeld kabeljauw, koolvis of tilapia 1.0 kg
  • vloeibare boter
  • verse prei 300.0 g
  • cerise trostomaatjes 800.0 g
  • erwten, diepvries 500.0 g

Aardappels:

  • krielaardappels in de schil 1.5 kg
  • olie om mee te roosteren
  • zout en peper

Een eigentijdse Hollandse klassieker. Deze ovenschotel met vis bespaart je veel tijd in de keuken; want alle ingrediënten gaan in één ovenschaal - op de aardappeltjes na.

...

Bereiding

  1. Saus:

    • Breng het water aan de kook en strooi het Knorr Botersaus met Citroen Poeder met citroen in het water. 
    • Roer op laag vuur met een garde tot een gladde saus en laat 5 minuten doorkoken. 
    • Maak op smaak met Knorr Primerba Dille.
  2. Vis:

    • Neem een passende ovenschaal of gastronormbak. 
    • Smeer de schaal in met wat vloeibare boter. 
    • Portioneer de vis en verdeel deze over de schaal. 
    • Was de prei en snijd in dunne ringetjes, verdeel over de schaal. 
    • Verdeel de tomaatjes en de erwten over de vis. 
    • Strooi overal wat peper en zout over. Verdeel de saus over de vis. 
    • Plaats alles in een voorverwarmde oven op 155°C met 10% vocht. Gaar de vis in 20 minuten.
  3. Aardappels:

    • Snijd de aardappels in gewenste stukken. Meng met iets olie, peper en zout en rooster 20 minuten in de oven op 190°C.
  4. Voedingswaarden per portie (510 gram)

    kcal 430,20 g 
    vet 14,6 g 
    verzadigd 
    vet 5,8 g 
    koolhydraten 43,3 g 
    suiker 10,5 g 
    vezels 6,5 g 
    eiwit 28,1 g 
    zout 0,5 g *

    *zonder het zelf toegevoegde zout
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu