Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Witlof

  • witlof 10 st
  • sinaasappelsap 0.4 dl
  • boter 40 g
  • zout en peper
  • bloem
  • paneermeel

Eend

  • wilde eendenborst 10 stuks
  • handpeer 3 stuks
  • cranberry’s op vocht (24% suiker) 100 g
  1. Witlof

    Maak de witlof stronkjes schoon en trek ze vacuüm met het sinaasappelsap, boter en zout en peper. Kook de witlof stronkjes gedurende ca. 30 minuten op 100 ºC stoom in een combi steamer. Koel de witlof stronkjes snel terug in ijswater. Halveer de witlof een kruide ze met wat zout en peper. paneer ze in wat bloem met paneermeel en bak ze mooi bruin in de Phase.
  2. Eend

    Kruid de eendenborsten met zout en peper en bak ze rosé in de Phase. Schil de peren en snijd ze in partjes, bak/schroei ze in een teflonpan met weinig Phase. Verwarm het vocht van de cranberry’s en voeg de rode wijnsaus toe. Voeg de cranberry’s toe.
  3. Opmaak

    Snijd de eendenborst en verdeel deze samen met de peer en de witlof over de borden. Maak het geheel af met de saus.