Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

ragout

  • geklaarde boter 100 ml
  • Lamspoulet, mager. 1.8 kg
  • rode wijn 200 ml
  • uien, halve ringen 500 g
  • water 2 l
  • laurierblad 1 st
  • krielaardappels 1.2 kg
  • Knorr Bruine Roux 80 g
  • wortel, in plakjes 400 g
  • knolselderijblokjes 400 g
  • groene boontjes 400 g

Opmaak

  • peterselie, gehakt 50 g

Garnituur

  • krielaardappels
  • wortel, in plakjes
  • knolselderijblokjes
  • groene boontjes
  • peterselie, gehakt
  1. ragout

    Verhit de boter en bak hierin de lamspoulet aan tot deze mooi bruin is, voeg de uien toe en laat deze mee aankleuren. Voeg de rode wijn, water, Tijm, Knoflook en Laurier toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de Wildfond aan de bereiding toe, en gaar alles in circa 2 uur. Voeg de Napoletana toe, bind de Lamspoulet met de Bruine Roux, en breng verder op smaak met zout en peper.
  2. Opmaak

    Strooi de peterselie over de ragout.

  3. Garnituur

    Kook de groenten beetgaar, kook de kriel gaar, en voeg voor het serveren aan de bereiding toe. Bestrooi het gerecht met de peterselie.