Voorjaarsragout van lam met peterselieaardappelen
Lamsvlees is het vlees van schapen die minder dan één jaar oud zijn. De smaak van lamsvlees is in tegenstelling tot schapenvlees delicater en minder geprononceerd.

Ingrediënten
Voorjaarsragout van lam met peterselieaardappelen
ragout



Opmaak
Garnituur
ragout
-
geklaarde boter 100.0 ml
-
Lamspoulet, mager. 1.8 kg
-
rode wijn 200.0 ml
-
uien, halve ringen 500.0 g
-
water 2.0 l
-
laurierblad 1.0 st
-
Knorr Garde d'Or Wildfond 1L 60.0 g
-
krielaardappels 1.2 kg
-
Knorr Bruine Roux 80.0 g
-
wortel, in plakjes 400.0 g
-
knolselderijblokjes 400.0 g
-
groene boontjes 400.0 g
Opmaak
-
peterselie, gehakt 50.0 g
Garnituur
-
krielaardappels
-
wortel, in plakjes
-
knolselderijblokjes
-
groene boontjes
-
peterselie, gehakt
Bereiding
-
ragout
Verhit de boter en bak hierin de lamspoulet aan tot deze mooi bruin is, voeg de uien toe en laat deze mee aankleuren.Voeg de rode wijn, water, Tijm, Knoflook en Laurier toe en breng het geheel aan de kook.Voeg de Wildfond aan de bereiding toe, en gaar alles in circa 2 uur.Voeg de Napoletana toe, bind de Lamspoulet met de Bruine Roux, en breng verder op smaak met zout en peper. -
Opmaak
Strooi de peterselie over de ragout.
-
Garnituur
Kook de groenten beetgaar, kook de kriel gaar, en voeg voor het serveren aan de bereiding toe.Bestrooi het gerecht met de peterselie.