Menu
Punten

Ingrediënten

+

Soep

Croutons

  • brioche brood 2.0 plakken
  • geklaarde boter

Waterkerspuree

  • waterkers 1.0 bos

Bereiding

  1. Soep

    Bereid een liter groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de sjalotjes schoon en snijd ze fijn.Smoor de sjalotjes samen met de knoflook in de olijfolie. Schil ondertussen de groenten, snijd deze in stukken en was ze goed.Voeg de gesneden groenten aan het sjalottenmengsel toe.Voeg de groentebouillon,room en wat zout en peper toe.Laat het geheel 20 minuten rustig koken.Pureer de soep in een blender en passeer het geheel door een zeef
  2. Croutons

    Snijd het brioche brood in mooie dobbelsteentjes en bak ze krokant in de geklaarde boter.
  3. Waterkerspuree

    Pluk wat mooie blaadjes van de waterkers en blancheer de rest in water met wat zout.Pureer de geblancheerde waterkers fijn in de blender.
  4. Opmaak

    Verdeel de waterkerspuree over de borden.Schep de soep in de borden. Roer met behulp van een houten prikker de waterkerspuree door de soep tot er een speels motief ontstaat. Maak de soep af met de blaadjes waterkers en de krokante croutons.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu