Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Soep

  • water 2.0 l
  • pastinaak, in blokjes 200.0 g
  • knolselderijblokjes 300.0 g
  • aardpeer 100.0 g
  • witte uien, blokjes 200.0 g
  • room 2.0 dl

Salsa

  • verse oregano 15.0 g
  • peterselie 60.0 g
  • bieslook 35.0 g
  • olijfolie 1.5 dl
  • citroen 1.0 st

Garnituur

  • zonnebloempitten 35.0 g
  • pompoenpitten 35.0 g

Opmaak

  • zwarte peper 1.0 g
  • croutons 150.0 g
  1. Soep

    Breng het water aan de kook en voeg al roerend de afgewogen bouillonpoeder toe.

    Voeg de gesneden pastinaak, knolselderij, aardpeer, ui en de room toe.

    Breng de soep opnieuw aan de kook en draai het vuur lager.

    Kook de soep voor tenminste 15 minuten.

    Pureer de soep met een staafmixer of in een blender.

    Giet de soep terug in de pan en bind de soep met de roux.

  2. Salsa

    Doe de groene kruiden samen met de olijfolie in de blender en draai het geheel glad.

    Breng op smaak met wat geraspte citroenschil en citroensap.

  3. Garnituur

    Rooster de pompoen en de zonnebloempitten in een droge koekenpan. 

  4. Opmaak

    Schep de soep in de kommen en verdeel de salsa.

    Schep de geroosterde zaden en de croutons erbij en maak af met gemalen peper.