Menu
Punten

Ingrediënten

+

Uienjus:

Garnituur:

  • augurk 3.0 st

Opmaak:

  • Amsterdamse uitjes 150.0 g

Uit geschriften kunnen we opmaken dat de ui al in 3000 v.Chr. in Azië en het Midden-Oosten werd verbouwd. Ook vinden we afbeeldingen van de ui terug in Egyptische decoraties en hiërogliefen.

...

Bereiding

  1. Uienjus:

    • Maak de uien schoon en snijd ze in dunne ringen.
    • Zet de uien aan in wat olie, voeg de suiker toe en blus af met de azijn.
    • Laat het vocht langzaam verdampen en gaar de uien rustig.
    • Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.
    • Voeg al roerend de juspoeder en de maïzena toe en kook de jus 5 minuten.
    • Voeg de vegetarische gehaktballen bij voorkeur ontdooid toe en laat deze rustig in de jus op temperatuur komen.
  2. Garnituur:

    • Snijd de augurk in plakjes.
  3. Opmaak:

    • Serveer de vegetarische gehaktbal op een plak zuurdesembrood met wat Amsterdams zuur.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu