Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Uienjus

  • witte uien 350 g
  • zonnebloemolie 30 g
  • basterd suiker, bruin 30 g
  • balsamico 10 g
  • water 0.5 dl

Garnituur

  • augurk 3 st

Opmaak

  • Amsterdamse uitjes 150 g
  1. Uienjus

    Maak de uien schoon en snijd ze in dunne ringen. Zet de uien aan in wat olie, voeg de suiker toe en blus af met de azijn. Laat het vocht langzaam verdampen en gaar de uien rustig. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook. Voeg al roerend de juspoeder en de maïzena toe en kook de jus 5 minuten. Voeg de vegetarische gehaktballen bij voorkeur ontdooid toe en laat deze rustig in de jus op temperatuur komen.
  2. Garnituur

    Snijd de augurk in plakjes.
  3. Opmaak

    Serveer de vegetarische gehaktbal op een plak zuurdesembrood met wat Amsterdams zuur.