Menu
Punten

Ingrediënten

+

Wangetjes

Prei

  • prei,jonge 10.0 stuks
  • vadouvan 2.0 g
  • olijfolie

Poffertjes

  • volle melk 0.5 dl
  • eieren 2.0 st
  • eiwitten 1.0 st
  • aardappelzetmeel 20.0 g
  • aardappelpuree 250.0 g
  • geklaarde boter

Opmaak

  • groene kruiden 50.0 g

De aardappelpoffertjes zijn naar een signatuurrecept van de Franse drie sterren chef George Blanc uit Vonnas.

...

Bereiding

  1. Wangetjes

    • Pekel de varkenswangetjes 24 uur (20 g kleurzout, 20 g zout per liter water).
    • Spoel de varkenswangetjes en dep ze droog.
    • Verhit de boter en bak de wangetjes aan beide kanten aan.
    • Zet de vette mirepoix aan, blus de pan af met het bier en voeg vervolgens de fond toe.
    • Gaar de wangetjes gedurende ca. 3,5 uur.
    • Snijd de augurk in fijne brunoise en vermeng ze met wat mosterdzaadjes uit het augurkenvocht.
    • Glaceer de wangetjes in de jus en voeg de gesneden augurk toe.
  2. Prei

    • Maak de prei schoon en was de prei goed.
    • Smeer de prei in met wat olijfolie en kruid ze met vadouvan, zout & peper
    • Verpak de prei in aluminiumfolie (Papillot) en gaar deze ca. 40 minuten op 180ºC in de oven.
    • Verwijder de taaie buitenste bladeren van de prei en halveer ze.
  3. Poffertjes

    • Meng de melk samen met de eieren, eiwit en het zetmeel en roer dit door de aardappelpuree.
    • Bak van het mengsel poffertjes in de boter.
  4. Opmaak

    • Leg de prei samen met de varkenswangetjes op de borden.
    • Verdeel de saus en de aardappelpoffertjes en garneer met de kruiden.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu