Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Wangetjes:

  • varkenswangetjes 1.8 kg
  • vette mirepoix 200 g
  • bruin bier 1.5 dl
  • Zoetzure augurken 2 stuks

Prei:

  • prei,jonge 10 stuks
  • vadouvan 2 g
  • olijfolie

Poffertjes:

  • volle melk 0.5 dl
  • eieren 2 st
  • eiwitten 1 st
  • aardappelzetmeel 20 g
  • aardappelpuree 250 g

Opmaak:

  • groene kruiden 50 g
  1. Wangetjes:

    Pekel de varkenswangetjes 24 uur (20 g kleurzout, 20 g zout per liter water). Spoel de varkenswangetjes en dep ze droog. Verhit de Phase en bak de wangetjes aan beide kanten aan. Zet de vette mirepoix aan, blus de pan af met het bier en voeg vervolgens de fond toe. Gaar de wangetjes gedurende ca. 3,5 uur. Snijd de augurk in fijne brunoise en vermeng ze met wat mosterdzaadjes uit het augurkenvocht. Glaceer de wangetjes in de jus en voeg de gesneden augurk toe.
  2. Prei:

    Maak de prei schoon en was de prei goed. Smeer de prei in met wat olijfolie en kruid ze met vadouvan, zout & peper Verpak de prei in aluminiumfolie (Papillot) en gaar deze ca. 40 minuten op 180ºC in de oven. Verwijder de taaie buitenste bladeren van de prei en halveer ze.
  3. Poffertjes:

    Meng de melk samen met de eieren, eiwit en het zetmeel en roer dit door de aardappelpuree. Bak van het mengsel poffertjes in de Phase.
  4. Opmaak:

    Leg de prei samen met de varkenswangetjes op de borden. Verdeel de saus en de aardappelpoffertjes en garneer met de kruiden.