Menu
Punten

Ingrediënten

+

Varkenslapje

  • Varkenshalskarbonade zonder bot 1.25 kg
  • zout 5.0 g
  • gemalen Sechuanpeper 3.0 g
  • geklaarde boter 100.0 ml
  • uien, halve ringen 450.0 g
  • rode wijnazijn 2.0 dl
  • basterd suiker, bruin 100.0 g
  • water 1.0 l
  • Knorr Professional Gebonden Kalfsjus Poeder 20L 20.0 g

Het vlees wat we in dit recept gebruiken is afkomstig uit het uitgebeende hals/schouderstuk van de varkensrib. Ook wel procureur genoemd.

...

Bereiding

  1. Varkenslapje

    Bestrooi de lapjes met zout en peper en bak ze in de geklaarde boter gedurende 2 min. aan beide zijden en gaar ze verder in een oven van 120ºC tot een kern van 67ºC.Fruit in hetzelfde braadvocht de uien aan, voeg de suiker toe en blus af met de wijnazijn, laat het vocht verdampen.Breng het water aan de kook, zet het vuur laag en voeg al roerend de juspoeder toe, laat 5 min. zachtjes koken.
  2. Opmaak

    Serveer het lapje met de uien en de jus, aardappelpuree en voorjaarsgroenten.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu