Menu
Punten

Ingrediënten

+

Saus

  • Vodka
  • Olijfolie
  • cantharellen 50.0 g
  • rode paprika 1.0 st
  • gele paprika 1.0 st
  • groene paprika 1.0 st
  • knoflook 1.0 teentjes
  • sjalot 1.0 st

Ossenhaas

  • ossenhaas, USA Black Angus 750.0 g
  • bosuitjes(jonge) 30.0 st
  • uitjes(rode plant) 40.0 st

Opmaak

  • knoflookpuree(gefermenteerde zwarte) 150.0 g
  • mousseline van Cevennes ui 300.0 g
  • pommes soufflés 30.0 st

De zwarte gefermenteerde knoflook, geeft niet alleen een zachte knoflook smaak maar ook nog eens lichte accenten van soja. De knoflook combineert dan ook heel mooi bij de ossenhaas.

...

Bereiding

  1. Saus

    Maak de sjalot en de knoflook schoon en snijd ze fijn.
    Snijd de paprika’s in brunoise en maak de cantharellen schoon.
    Fruit de sjalot en de knoflook in de olijfolie, zonder te kleuren.
    Voeg de paprika en de cantharellen toe en blus het geheel af met de vodka.
    Voeg de kalfsjus toe en breng het geheel aan de kook.
    Laat de saus rustig trekken.
  2. Ossenhaas

    Snijd de ossenhaas in tien gelijke delen en maak de bosuitjes schoon.
    Kruid de ossenhaas met zout en peper en bak deze in wat geklaarde boter.
    Smeer de bosuitjes in met wat olijfolie en rooster ze op de grill en kruid ze met zout en peper.
  3. Opmaak

    Snijd de ossenhaas en verdeel deze samen met de geroosterde bosuitjes over de borden.
    Bouw het gerecht op met de rode plant uitjes, Cevennes ui mousseline en dopjes zwarte knoflook puree.
    Schep de saus erover en leg de “pommes soufflés” erbij.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu