Menu
Punten

Ingrediënten

+

Gehakt

Salade

  • winterwortel 125.0 g
  • groene, onrijpe mango 250.0 g
  • papaya 125.0 g
  • korianderblad 10.0 g
  • limoenblad 1.0 st
  • limoen 1.0 st
  • sla, little gem 350.0 g

Opmaak


Deze traditionele salade komt oorspronkelijk uit Laos.Er zijn veel verschillende versies van rauw tot gebakken, vis of vlees en zelfs met bloed of galsap.De moderne variant heeft als basis gebakken gehakt en wordt gereserveerd met papaja salade en kleefrijst.Onze variant ligt in het midden, hij is vegetarisch met invloeden uit Laos en Noord-Thailand.

...

Bereiding

  1. Gehakt

    • Pureer de sjalot samen met de loas, citroengras, knoflookpuree en de olie in een cutter tot een grove boemoe.
    • Verhit wat olie in de pan en bak de boemboe tot deze glazig begint te worden.
    • Voeg het vegetarisch gehakt toe en bak het geheel.
    • Voeg vervolgens de miso, XO, chili, palmsuiker, sojasaus, limoenblaadjes en de limoensap toe.
  2. Salade

    • Snijd de wortel, mango en de papaya in fijne julienne.
    • Snijd de koriander en limoenblad ragfijn en meng deze samen met de wortel, papaja en de mango julienne.
    • Maak het geheel aan de rasp en het sap van de limoen.
    • Maak de slablaadjes aan met wat citrus vinaigrette.
  3. Opmaak

    • Vul de slablaadjes met het gehakt mengsel en daarop de mango salade.
    • Maak het geheel af met de krokante uitjes en sesamzaadjes.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu