Tartelette met lams rendang met doperwten, tuinboontjes en asperges
Onze variant naar een gerecht van Joris Bijdendijk, Executive Chef, RIJKS®

Ingrediënten
Tartelette met lams rendang met doperwten, tuinboontjes en asperges
Rendang


Garnituur

Opmaak
Rendang
-
Lamspoulet, grof gesneden 1.0 kg
-
zout en peper
-
zonnebloemolie
-
witte uien 3.0 stuks
-
Conimex Boemboe Rendang 1.0 bakje
-
kurkuma 1.0 g
-
citroengras 2.0 st
-
Knorr Professional Runderfond 1L 2.5 dl
-
kokosmelk 3.5 dl
Garnituur
-
sojaboontjes, doperwten, groene asperges 275.0 g
-
zoetzure komkommer 75.0 g
Opmaak
-
tartelettes (zie MEP recept) 10.0 stuks
-
gember gel (zie MEP recept) 50.0 g
-
Aclla cress 0.5 bakje
-
affilla cress 0.5 bakje
Bereiding
-
Rendang
Kruid de lamspoulet met wat zout en peper.
Bak de lamspoulet in een braadpan met wat olie bruin.
Maak ondertussen de ui schoon, snijd deze in blokjes en voeg deze aan het vlees toe.
Voeg de boemboe, knoflook, gember en de kurkuma toe en bak deze kort mee.
Kneus het citroengras en voeg deze samen met de fond en de kokosmelk toe.
Breng het geheel aan de kook en laat de rendang ca.1,5 uur rustig garen.
-
Garnituur
Blancheer de sojaboontjes, doperwten en de groene asperges afzonderlijk van elkaar.
Snijd de asperges in stukjes en meng de groenten met de komkommer en citrus vinaigrette.
-
Opmaak
Verdeel de rendang over de tartelettes en daarop aangemaakte groenten.
Verdeel daarop wat dopjes gembergel en maak de tartelettes af met cressen.