Menu
Punten

Ingrediënten

+

Stoofpotje

  • geklaarde boter 15.0 g
  • sjalotten, fijngesneden 30.0 g
  • witte wijn, droog 1.0 dl
  • rouget filet zonder schubben/graatjes 400.0 g
  • tongfilets 400.0 g
  • kabeljauwfilet 400.0 g
  • mosselen 300.0 g
  • lente uitjes 150.0 g
  • bospeen 200.0 g
  • prei,jonge 200.0 g
  • kookroom 2.0 dl

Opmaak

  • peterselie olie 10.0 ml
  • bladpeterselie

Dit gerecht is meer dan een gewone stoofpot. Het is daarbij ook nog eens een heel intressant waar de chef al zijn inspiratie in kwijt kan.

...

Bereiding

  1. Stoofpotje

    Stoof de fijngehakte look en sjalotten in boter. Voeg de lente-ui, wortels en stukjes jonge prei erbij. Doe er de mosselen bij en blus met witte wijn. Haal de mosselen eruit wanneer ze open zijn en leg ze opzij. Laat de wijn tot de helft inkoken. Voeg de kookroom toe en breng aan de kook.Snijd de visfilets in gelijke delen en leg ze in de saus. Laat de vis gaar sudderen en zorg ervoor dat hij goed zacht is van binnen.Voeg de mosselen weer bij de saus en warm het geheel opnieuw op.Haal de vis, mosselen en groenten uit de saus en leg ze op een warm bord. Kook de saus in en breng op smaak met Knorr Geconcentreerde Bouillon Vis.
  2. Opmaak

    Verdeel de vis over de borden. Lepel de saus op de vis en besprenkel de schotel met peterselieolie. Garneer met platte peterselie.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu