Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Gehakt

  • geklaarde boter 200.0 ml
  • uien, blokjes 5.0 kg
  • winterwortel, in blokjes 4.0 kg
  • gemengd gehakt 12.0 kg
  • tomatenpuree 500.0 g
  • Worchestershire saus 800.0 ml
  • water 2.0 l

Aardappelpuree:

  • water (voor puree) 16.0 l
  • boter 1.0 kg
  • kookroom 2.0 l
  1. Gehakt

    Is voor 5x1/1 gastronorm.Verhit deboter en bak de uien en de wortelen aan tot deze zacht zijn.Voeg het gehakt toe en zet het vuur lager, gaar 5 min.Voeg de tomatenpuree en Worcestershiresaus toe en bak nog even verder.Voeg het water en de geconcentreerde rundbouillon toe en laathet geheel40 min. sudderen.
  2. Aardappelpuree:

    Breng het water voor de puree aan de kook en voeg van het vuur al roerend de puree toe, werk af met de boter en de kookroom.
  3. Afwerken:

    Doe het licht vochtige gehakt in een diepe gastro van 6 cm. en verdeel de puree er over.Verhit de oven voor op 180°C. en zet ongeveer 20 à 25 min. in de oven tot dat de bovenkant bruin wordt.Laat 5 min. staan voordat je de gehaktschotel serveert.Tip: U kunt ook lamsgehakt gebruiken in dit recept.