Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

Ingrediënten

+

mosselen

  • geklaarde boter
  • jumbomosselen 1 kg
  • sjalotjes, fijngesneden 20 g
  • bieslook, fijngesneden 3 g
  • boter 60 g
  • witte peper
  • Blue Band Professioneel Classique Ongezoet 1.5 dl
  • witte wijn 1 dl
  • Knorr Professional Geconcentreerde Visbouillon Vloeibaar 1L
    Knorr Professional Geconcentreerde Visbouillon Vloeibaar 1L
    12 g
    Knorr Professional Geconcentreerde Visbouillon Vloeibaar 1L is aan je winkelwagen toegevoegd

Brandade

  • kruimige kokende aardappels, geschild 1 kg
  • schelvisfilet 1 kg
  • volle melk 2 dl
  • olijfolie 1 dl

Spitskool

  • geklaarde boter
  • zout en peper
  • spitskool 1 st

Bereiding

  1. mosselen

    Verhit de Phase en voeg de mosselen en sjalot toe. Blus de mosselen af met de witte wijn en kook ze kort. Vang het mosselkookvocht op en pel de mosselen. Passeer het kookvocht en reduceer het samen met de kookroom in tot ca 2 dl. Voeg de blokjes koude boter toe en breng op smaak met de visbouillon. Voeg de mosselen en de bieslook toe.
  2. Brandade

    Maak de schelvis schoon en portioneer op 80 gram per persoon. Kruid en pocheer de schelvis. Pocheer de rest van de schelvis in de melk en voeg de olijfolie en de visbouillon toe. Schil, was, snijd, kook en pureer de aardappels. Meng de gepocheerde schelvis samen met de melk en olijfolie door de puree. Breng de brandade op smaak met peper.
  3. Spitskool

    Snijd de spitskool grof en stoof ze kort in wat Phase en breng op smaak met zout en peper.