Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

Ingrediënten

+

Jus

  • mergpijpen 3 kg
  • sjalotten, fijngesneden 1 kg
  • boter 50 g
  • rode wijn 1 l
  • laurierblaadjes 4 st
  • tijm 1 tak
  • Knorr Professional Runderfond 1L
    Knorr Professional Runderfond 1L
    2 l
    Knorr Professional Runderfond 1L is aan je winkelwagen toegevoegd
  • Knorr Professional Kalfsfond 1L
    Knorr Professional Kalfsfond 1L
    1 l
    Knorr Professional Kalfsfond 1L is aan je winkelwagen toegevoegd
  • zout en peper

Bereiding

  1. Jus

    Stoom de mergpijpen gaar in de combisteamer. Laat afkoelen. Haal de merg eruit en hak grof. Leg dit aan de kant. Stoof de gesnipperde sjalotten aan in boter, bevochtig met rode wijn, voeg laurier en tijm toe. Kook in tot stroop. Voeg runderfond en kalfsfond toe, kook op een laag vuur in tot sausdikte. Kruid met zout en peper. Passeer door een fijne zeef. Voeg vlak voor het serveren de gehakte merg toe en kook kort door.