Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Ragout

  • uien, fijngesneden 50.0 g
  • prei, fijngesneden 150.0 g
  • boter 20.0 g
  • water 8.0 dl
  • room 2.0 dl
  • kippendijenvlees, gaar 600.0 g
  • dragon (met steeltjes, fijngesneden) 3.0 g
  • platte peterselie, gesnipperd 3.0 g

Opmaak

  • roomboterkorstdeeg 10.0 plakken
  • Ei, losgeklopt 1.0 stuks
  1. Ragout

    Stoof de ui samen met de prei in de roomboter gaar zonder te kleuren.

    Breng de room samen met het water aan de kook en voeg de ragoutmix alroerend toe.

    Kook de ragout rustig gedurende 5 minuten.

    Voeg de gesneden kip en de gestoofde ui en prei toe.

    Breng de ragout op smaak met de roast umami en de citrus.

    Voeg de kruiden toe.

  2. Opmaak

    Verdeel het afgekoelde kipmengsel in oven bestendige cocottes.

    Steek de korstdeegplakjes uit, smeer de randjes in met weinig ei en vouw ze over de cocottes.

    Bestrijk ze met ei en bak ze op 180°C tot ze goudbruin zijn.