Parelgortrisotto met gebakken asperges, bloemkool en ham
Door de asperges en de bloemkool op deze wijze vacuüm te garen blijven alle smaken bewaard. Door ze vervolgens in het aanhangende kookvocht op te bakken krijgen ze nog meer smaak.

Ingrediënten
Gebakken groenten
-
aa asperges 15.0 st
-
bloemkool, blaadjes (of spitskool) 300.0 g
-
roomboter 60.0 g
-
citroenolie 20.0 g
-
zout en peper
-
bloemkool, roosjes
Parelgortrisotto
-
olijfolie
-
sjalotten, fijngesneden 40.0 g
-
parelgort, snelkook 200.0 g
-
witte wijn 1.0 dl
-
parmezaanse kaas, geraspt 80.0 g
Garnituur
-
ham 10.0 plakken
Bereiding
-
Gebakken groenten
Schil de asperges, snijd ze in vieren en halveer de bloemkoolroosjes.Trek de groenten samen met de boter, zout en peper vacuüm.Gaar de groenten gedurende 35 minuten in de combi steamer op 92°C stoom.Maak de zak open en bak de roosjes samen met de asperges en het kookvocht in een teflon pan rustig bruin. -
Parelgortrisotto
Bereid een liter kippenbouillon volgens de bereiding op de verpakking. Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalot en de knoflook zonder te kleuren. Voeg de parelgort toe en bak deze rustig mee gedurende twee minuten.Voeg de witte wijn en de kippenbouillon toe en roer rustig tot het aan de kook komt. Doe een deksel op de pan en zet de pan in de oven gedurende ca.35 minuten op 185°C. Roer de kaas door de parelgortrisotto.
-
Garnituur
Blancheer de bloemkoolblaadjes kort en breng op smaak met zout, peper en olijfolie.Maak de ham warm in de oven.
-
Opmaak
Verdeel de parelgort op de borden en leg daarop de ham en de gebakken groenten.Garneer met de bloemkoolblaadjes en rasp als laatste wat citroenschil over het gerecht.