Menu
Punten

Ingrediënten

+

rode biet

  • balsamicoazijn 2.0 dl
  • sap van gekookte bieten (uit het zakje)
  • rode bieten, gekookt 300.0 g
  • bladgelatine 2.0 blaadjes
  • olijfolie 120.0 ml
  • room 60.0 ml

Dit recept is het resultaat van een unieke samenwerking met chefs. De recepten zijn gebundeld onder de naam M.E.P. oftewel “Mise en Place”. Recepten door chefs voor chefs. Check hier ook de panna cotta van aardpeer.

...

Bereiding

  1. rode biet

    Verwarm de balsamicoazijn en het bietensap tot een stroperig mengsel. Laat rusten.
    Week de gelatineblaadjes in koud water en smelt ze op een laag vuur. Snijd de gekookte bieten in blokjes en pureer. Giet de olijfolie en de afgekoelde gelatineblaadjes erover. Voeg de room toe en vermeng.
    Doe twee eetlepels van deze panna cotta in een glaasje. Zet in de koeling.
    Haal de panna cotta vlak voor het serveren uit de koelkast. Maak af met een scheutje balsamico/bietensapsiroop.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu