Okonomiyaki san met kip teriyaki
Okonomiyaki betekent letterlijk; 'wat je maar wilt'. De Japanse pizza wordt traditioneel bereid op een bakplaat ook wel teppan genoemd. Onze versie is in een gewoon in de pan gebakken.

Ingrediënten
Okonomiyaki san met kip teriyaki
Okonomiyaki san

Kip teriyaki
Garnituur
Opmaak

Okonomiyaki san
-
bloem 200.0 g
-
water 310.0 g
-
eieren 8.0 st
-
zout en peper
-
bakpoeder 6.0 g
-
witte kool 350.0 g
-
winterwortel 100.0 g
-
geklaarde boter
Kip teriyaki
-
suiker 70.0 g
-
mirin 40.0 g
-
soja saus 90.0 g
-
kippendijvlees 800.0 g
-
geroosterde sesamzaadjes
Garnituur
-
bosui 2.0 st
Opmaak
-
HELLMANN'S Mayonnaise 3 x 400 gr 60.0 g
-
Siso Purper 0.5 bakje
-
siso green 0.5 bakje
Bereiding
-
Okonomiyaki san
Meng de bloem samen met de kippenbouillon, water, eieren, zout, peper en het bakpoeder.Snijd de wortel en de kool in fijne julienne en meng deze met het beslag.Bak van het beslag tien pannekoekjes in wat boter.
-
Kip teriyaki
Kook de suiker samen met de mirin en de sojasaus en laat deze afkoelen.Trek het dijenvlees vacuüm met de teriyaki saus.Gaar de kippedijen gedurende 40 minuten op 67°C in de combi steamer.Rooster de sesamzaadjes in een droge pan.Haal de gegaarde kippedijen uit de vacuüm zak en doe ze samen met de saus in een teflonpan.Glaceer de kippenvlees in deteriyaki saus en bestrooi ze met het sesamzaad
-
Garnituur
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes
-
Opmaak
Verdeel de pannenkoekjes over de borden en maak ze af met de mayonaise, bosui en de gebakken uitjes. Schep de kipteriyaki erbij en maak af met wat siso.