Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Kipspiesjes

  • kippendijenvlees 1 kg
  • mirin 200 ml
  • sake 100 ml
  • soja saus 200 g
  • water 100 ml
  • bruine suiker 20 g

Saus

  • yuzusap 15 g

Garnituur

  • sesamzaadjes gemengd 5 g
  • lente-uitjes 4 st
  1. Kipspiesjes

    Kook de mirin samen met de sake, sojasaus, water en de bruine suiker in tot de helft. Laat de massa afkoelen en snijd ondertussen de kippendijen in gelijke stukken. Meng de afgekoelde marinade met het vlees en laat het geheel tenminste drie uur marineren.
  2. Saus

    Meng de mayonaise met yuzu sap.
  3. Garnituur

    Snijd de lente-ui en rooster het sesamzaad.

  4. Opmaak

    Rooster de kipspiesjes en maak ze af met lente-ui, en wat geroosterd sesamzaad. Serveer met de yuzu mayonaise.