Menu
Punten

Ingrediënten

+

Kipspiesjes

  • kippendijenvlees 1.0 kg
  • mirin 200.0 ml
  • sake 100.0 ml
  • soja saus 200.0 g
  • water 100.0 ml
  • bruine suiker 20.0 g

Saus

  • yuzusap 15.0 g

Garnituur

  • sesamzaadjes gemengd 5.0 g
  • lente-uitjes 4.0 st

Gegrilde Japanse kipspiesjes met yuzu en lente-ui.

...

Bereiding

  1. Kipspiesjes

    Kook de mirin samen met de sake, sojasaus, water en de bruine suiker in tot de helft.Laat de massa afkoelen en snijd ondertussen de kippendijen in gelijke stukken.Meng de afgekoelde marinade met het vlees en laat het geheel tenminste drie uur marineren.
  2. Saus

    Meng de mayonaise met yuzu sap.
  3. Garnituur

    Snijd de lente-ui en rooster het sesamzaad.

  4. Opmaak

    Rooster de kipspiesjes en maak ze af met lente-ui, en wat geroosterd sesamzaad.Serveer met de yuzu mayonaise.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu