Maiskip met oerpeentjes en risotto van parelgort
Wilde venkel is veel aromatischer van smaak dan gewone venkel. Ook te vervangen door bronzen venkel.

Ingrediënten
Maiskip met oerpeentjes en risotto van parelgort
Parelrisotto


Maiskip

Garnituur
Parelrisotto
-
olijfolie
-
sjalotjes, fijngesneden 40.0 g
-
parelgort, snelkook 200.0 g
-
witte wijn 1.0 dl
-
parmezaanse kaas, geraspt 80.0 g
Maiskip
-
maïskipfilet met vel 5.0 st
-
zout en peper
-
geklaarde boter
-
malaga wijn 2.5 dl
Garnituur
-
Paarse oerpeentjes 600.0 g
-
venkelkruid 30.0 tak
-
Pata negra kruim 10.0 g
Bereiding
-
Parelrisotto
Bereid een liter kippenbouillon volgens de bereiding op de verpakking. Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalot en de knoflook zonder te kleuren. Voeg de parelgort toe en bak deze rustig mee gedurende twee minuten.Voeg de witte wijn en de groentebouillon toe en roer rustig tot het aan de kook komt. Doe een deksel op de pan en zet de pan in de oven gedurende ca.35 minuten op 185°C. Roer de kaas door de parelgortrisotto. -
Maiskip
Kruid de maïskipfilets met zout en peper en bak ze in de boter.Blus de pan af met de malaga en roer de aanbaksels los.Voeg de malaga toe en breng het geheel aan de kook.Reduceer de jus naar smaak.
-
Garnituur
Maak soorten peentjes schoon. Blancheer de peentjes afzonderlijk van elkaar beetgaar en breng ze op smaak -
Opmaak
Verdeel de parelgortrisotto over de borden.Snijd de maïskip en verdeel deze over de borden.Verdeel de peentjes er speels op en garneer met het venkelkruid en wat kruim.Maak het geheel af met de malagajus.