Menu
Punten

Ingrediënten

+

Parelrisotto

Maiskip

Garnituur

  • Paarse oerpeentjes 600.0 g
  • venkelkruid 30.0 tak
  • Pata negra kruim 10.0 g

Wilde venkel is veel aromatischer van smaak dan gewone venkel. Ook te vervangen door bronzen venkel. 

...

Bereiding

  1. Parelrisotto

    Bereid een liter kippenbouillon volgens de bereiding op de verpakking.
    Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalot en de knoflook zonder te kleuren.
    Voeg de parelgort toe en bak deze rustig mee gedurende twee minuten.
    Voeg de witte wijn en de groentebouillon toe en roer rustig tot het aan de kook komt.
    Doe een deksel op de pan en zet de pan in de oven gedurende ca.35 minuten op 185°C.
    Roer de kaas door de parelgortrisotto.
  2. Maiskip

    Kruid de maïskipfilets met zout en peper en bak ze in de boter.
    Blus de pan af met de malaga en roer de aanbaksels los.
    Voeg de demi glace toe en breng het geheel aan de kook.
    Reduceer de jus naar smaak.
  3. Garnituur

    Maak soorten peentjes schoon.
    Blancheer de peentjes afzonderlijk van elkaar beetgaar en breng ze op smaak
  4. Opmaak

    Verdeel de parelgortrisotto over de borden.
    Snijd de maïskip en verdeel deze over de borden.
    Verdeel de peentjes er speels op en garneer met het venkelkruid en wat kruim.
    Maak het geheel af met de malagajus.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu