Maiskip met gebakken witlof, gekofijnte aardappel en romige mosterdsaus (op basis van mosterd saus)
Een goede saus kan op verschillende manieren gemaakt worden.
Wij serveren drie recepten van dit gerecht elk met een andere basis.

Ingrediënten
Maiskip met gebakken witlof, gekofijnte aardappel en romige mosterdsaus (op basis van mosterd saus)
Maiskip
Witlof
aardappel

Saus

Opmaak
Maiskip
-
maiskipfilet met vel en vleugel 10.0 st
-
zout en peper
-
geklaarde boter 30.0 g
Witlof
-
witlof 10.0 st
-
sinaasappelsap 0.5 dl
-
boter 40.0 g
aardappel
-
aardappels, grote vastkokende 10.0 st
-
geklaarde boter 300.0 g
-
zout en peper
Saus
Opmaak
-
ingemaakt mosterdzaad 80.0 g
-
roodlof 2.0 st
-
waterkers 1.0 bos
-
zorri cress 0.5 bakje
Bereiding
-
Maiskip
Maak de kipfilets schoon en kruid ze met zout en peper.
Trek ze los van elkaar vacuüm met wat olijfolie.
Gaar ze gedurende 25 minuten op 68ºC in de combi steamer.
Haal de kippenborsten uit het vacuüm en bak ze om en om in de geklaarde boter.
-
Witlof
Maak de witlof schoon en doe ze in een passende vacuümzak.
Voeg de boter, sinaasappelsap en zout en peper toe en trek het geheel vacuüm.
Kook de witlof op 92˚C ca. 30 minuten in de combi steamer.
Haal de witlof uit het vacuüm halveer ze en bak aan beide kanten in wat geklaarde boter.
-
aardappel
Schil de aardappels en snijd ze op de mandoline in plakjes.
Zet ze tegen elkaar aan in een passend bakblik, ingesmeerd met de knoflook.
Kruid ze met zout en peper en zet ze onder met de warme geklaarde boter.
Gaar ze in de oven op ca 175˚C gedurende ca. 18 minuten.
-
Saus
Verwarm de mosterdsaus.
-
Opmaak
Snijd de maïskip en verdeel ze samen met de witlof en de aardappels over de borden.
Schep het mosterdzaad erbij en garneer met wat gesneden roodlof en de kruiden.
Maak het geheel af met de mosterdsaus en eventueel wat gebakken broodkruim.