Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Lamsprocureur

  • lamsnek 1.2 kg
  • zout en peper
  • geklaarde boter 40.0 g
  • water 7.0 dl
  • appelsap 2.0 dl
  1. Lamsprocureur

    Kruid de lamsnekfilets met zout en peper en bak ze in de geklaarde boter.

    Blus de pan af met de appelsap en het water en breng het geheel aan de kook.

    Voeg alroerend de kalfsjuspoeder toe en kook de saus gedurende 5 minuten.

    Leg de gebakken lamsnekfilets terug in de saus en voeg de deep smoke toe.

    Stoof ze vervolgens onder een deksel verder gaar in de kalfsjus gedurende ca. 3,5 uur.

    (of kook het geheel sous-vide op 92°C, 100% stoom gedurende ca. 3,5 uur)

    Haal de lamsnek uit de saus, snijd ze in mooie porties en serveer ze met de saus.

  2. Opmaak

    Serveer de lamsprocureur met sperzieboontjes en geroosterde aardappels.