Menu
Punten

Ingrediënten

+

Jus

  • knolselderij 1.0 st
  • prei 1.0 st
  • winterwortel 1.0 st
  • olie
  • zout
  • rode wijn 3.0 dl
  • Madeira 2.0 dl
  • Lamsschenkel 2.0 kg
  • lamsbeenderen 2.5 kg
  • afsnijdsels van lam 5.0 kg
  • knoflook 0.5 bol
  • tijm 5.0 takjes
  • rozemarijn 5.0 takjes
  • laurierblaadjes
  • tomatenpuree 75.0 g
  • brandnetels 1.0 bos

Dit recept is het resultaat van een unieke samenwerking met chefs. De recepten zijn gebundeld onder de naam M.E.P. oftewel “Mise en Place”. Recepten door chefs voor chefs.

...

Bereiding

  1. Jus

    Snijd de groenten klein. Zet aan met olie, blus af met wijn en Madeira. Breng rustig aan de kook, laat inkoken. Rooster de schenkel, beenderen en parures mooi bruin in de oven op 220ºC. Breng de lamsdelen in een pan water aan de kook. Schep de eiwitten en het schuim eraf. Voeg de groenten, de kruiden en de overige ingrediënten – behalve de brandnetels – toe.Laat 15 uur rustig trekken.Zeef en laat indampen tot een mooie lamsjus. Was en blancheer de brandnetels, laat goed uitlekken, mix door de jus.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu