Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Jus

  • knolselderij 1 st
  • prei 1 st
  • winterwortel 1 st
  • olie
  • zout
  • rode wijn 3 dl
  • Madeira 2 dl
  • Lamsschenkel 2 kg
  • lamsbeenderen 2.5 kg
  • afsnijdsels van lam 5 kg
  • knoflook 0.5 bol
  • tijm 5 takjes
  • rozemarijn 5 takjes
  • laurierblaadjes
  • tomatenpuree 75 g
  • brandnetels 1 bos
  1. Jus

    Snijd de groenten klein. Zet aan met olie, blus af met wijn en Madeira. Breng rustig aan de kook, laat inkoken.
    Rooster de schenkel, beenderen en parures mooi bruin in de oven op 220ºC.
    Breng de lamsdelen in een pan water aan de kook.
    Schep de eiwitten en het schuim eraf.
    Voeg de groenten, de kruiden en de overige ingrediënten – behalve de brandnetels – toe.
    Laat 15 uur rustig trekken.
    Zeef en laat indampen tot een mooie lamsjus.
    Was en blancheer de brandnetels, laat goed uitlekken, mix door de jus.
+

Inloggen

  • Hoe trek je meer gasten naar je zaak?
  • Hoe verhoog je je marge?
  • Hoe kan je het beste inspelen op trends?
Maak een account aan